CHP Isparta Milletvekili Öner Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Isparta Milletvekili Öner Açıklaması

CHP Isparta Milletvekili Öner Açıklaması

"Cumhurbaşkanı'nın muhalefet liderlerini Köşk'e davet etmesi) Doğru bir davranış sergilenmektedir.

13.01.2014 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün muhalefet liderlerini Köşk'e davet etmesine ilişkin, "Doğru bir davranış sergilenmektedir. Umarız Cumhurbaşkanı'nın yaptığı görüşmelerden sonra bir uzlaşma, bir sağduyu iklimi ortaya çıkar" dedi.

Öner, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 17 Aralık operasyonundan sonra bir kargaşa ortamıyla karşı karşıya olunduğunu ileri sürerek, "Bu günlere  nasıl geldik? TBMM Başkanı öngörüsüz, beceriksiz ve basiretsiz davranışlarıyla bugünkü ortamın yaşanmasında en çok katkısı olan yetkililerden birisi" iddiasında bulundu.

AK Parti Tokat Mille Zeyid Aslan'ın bazı milletvekilleriyle tartışmaları sırasında kullandığı ifadelere değinen Öner, "O küfürbaz arkadaşımız bir konuğa da Meclis ve Adalet Komisyonu'na yakışmayan bir saldırıda bulundu. Ne zaman küfür etse, edep dışı bir davranışta bulunsa etrafında bir grup AKP'li vekil yoğunlaşıyor" dedi.

TBMM'de yasaların çoğu kez yasadışı yöntemlerle çıkarıldığını ileri süren Öner, şöyle devam etti:

"Sayın Çiçek, Meclis'in baş bahçıvanı ya da idari mali işler sorumlusu değildir. Bir de 'herkes kurallara saygılı olsun' diyor. Ama TBMM'nin kurallarına saygılı olmazsa kime, ne deme hakkı var. Sayın Çiçek, 2 dönemdir TBMM'nin başkanlığını yapmaktadır. Hangi hizmetiyle anılacaktır. Çok ülke dolaşmış, heyetler ağırlamış, uğurlamış bir zattır ama kalıcı, anlamlı bir hizmet bırakamamıştır. Anayasa Uzlaşma Komisyonu fiyaskoyla sonuçlanmıştır. İçtüzük tartışmaları sonuçlandırılamamıştır. Her aktif  çabası fiyaskoyla sonuçlanan bir Meclis Başkanı görülmemiştir. Açılışında 8 eksikle başlayan bir Meclis Sayın Cemil Çiçek'in dönemidir. Tutuklu vekiller için hiçbir çaba sarf etmeyen, hiçbir tutuklu vekili cezaevinde  ziyaret etme erdemini de gösteremeyen yine sayın Cemil Çiçek'tir."

Öner, Çiçek'in, Meclis Başkanlığı statüsünü üstlenme becerisi ve basiretini gösteremediğini, makamına katkı sağlayan değil, makamından güç alan, makamına da prestij kaybettiren kişi konumuna düştüğünü iddia etti.

-"Yükselen tansiyonu dengeleme ihtiyacı hissetmiş olmalı"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün muhalefet liderlerini köşke davet etmesine ilişkin bir soru üzerine de Öner, "Sayın Cumhurbaşkanı,  bir tarafından hükümetle ilişkilidir, diğer taraftan da cemaat ya da hizmet grubu adıyla anılan bir organizasyonla yakınlığı bilinmektedir. Sayın Cumhurbaşkanı iki ateş  arasında ve anayasaya aykırı bir yasayı onaylamak zorunda kalmaktansa bir uzlaşma, yükselen tansiyonu dengeleme ihtiyacı hissetmiş olmalı. Doğru bir davranış sergilenmektedir. Umarız  sayın Cumhurbaşkanı'nın yaptığı görüşmelerden sonra bir uzlaşma, bir sağduyu iklimi ortaya çıkar ve toplum giderek artan kaostan, karmaşadan uzaklaşır" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Isparta Milletvekili Öner Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement