"CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Şu Anda Görevinin Başında" - Son Dakika
Politika

"CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Şu Anda Görevinin Başında"

CHP Parti Meclisi Üyesi Özcan, "CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, şu anda görevinin başında." dedi.

17.11.2014 18:49  Güncelleme: 19:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Özcan, "CHP İstanbul İl Başkanlığı'na Murat Karayalçın'ın getirileceği" iddiasına ilişkin, "CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, şu anda görevinin başında. Seçimle geldi, seçimle de gitmesi lazım" dedi.

Özcan, partisinin İstanbul il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, CHP'nin İstanbul'da oylarını artırmadan iktidara gelebilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından yönetim kadrolarında istifaların olduğunu hatırlatan Özcan, "Kendi içimizde kırgınlıklar da vardır. Bütün bunların giderilmesi, örgütün yeniden yapılandırılması için partimizin dinamikleriyle kendi içimizdeki birliği, bütünlüğü ve barışı sağlamak için demokratik kongreleri başlatmalıyız. Tabandan tavana doğru, örgütün heyecanını alanlara ve toplumlara ancak böyle yansıtabiliriz. Uzun süre partide emek vermiş, her seçimin yükünü taşımış, sabırlı, karalı ve dik duruş sergilemiş kadınlarımızı ve gençlerimizi, çekim merkezi yapmalıyız. Kongrelerimizi mahallelerde başlatmalıyız. Sandık bizi birleştirir, barıştırır, kırgınlıklarımızı giderir ve örgütlerimizde heyecan oluşturur" diye konuştu.

Birlik ve bütünlük içinde bir barış ortamı sağlanması gerektiğinin altını çizen Özcan, "Partimize güveni azalmış, küstürülmüş seçmenimizi kazanmalıyız. Tabanda heyecan yoksa başarı olmaz. Küskün örgüt, oy verir ama oy taşımaz" ifadelerini kullandı.

Özcan, İstanbul'da yönetim değişikliği gerekmediği inancında olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Eğer İstanbul'da yönetim değişikliği gerekiyorsa, İstanbul'un yönetimi örgütün iradesini yansıtacak olağanüstü kongre ile ya da İstanbul'un tabanını temsil eden ilçe başkanları, il başkanı, il yönetim kurulu üyeleri, İstanbul milletvekilleri ve parti meclis üyelerinin mutabakatı ile belirlenmelidir. Örgüt iradesi dışındaki bir tasarruf, kabul edilemez."

"İl yönetimi olağanüstü kongre kararı almalı"

Ali Özcan, bazı medya organlarında yer alan "CHP İstanbul İl Başkanlığı'na Murat Karayalçın'ın getirileceği" iddiasına ilişkin de şunları söyledi:

"CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, şu anda görevinin başında. Seçimle geldi, seçimle de gitmesi lazım. Genel merkezin olağanüstü bir kongre kararı alması mümkün değil. Ben şunu istiyorum, il yönetimi olağanüstü kongre kararı almalı. Daha sonra Oğuz Kaan Salıcı veya başka arkadaşlar aday olur, adaylardan biri seçilir. Benim gönlümde aday olmaz. Atama ile kimi getirirsek getirelim hem ona hem partiye haksızlık ederiz. İstanbul'da ve ilçelerimizde de böyle durumlar var."

Özcan, Murat Karayalçın'ın kendisinin "genel başkanlığını yapmış, birikimli, bilgili bir kişi" olduğunu anlatarak, "En rahat çalıştığım, en demokrat, en uyumlu, en eleştirebileceğiniz genel başkanlardan biridir. Karayalçın ile telefonda görüştüm, 'Kesinlikle atamayla gelmeyin, kongre talep edelim. Gelin kongreye, örgüt zaten sizin emeğinizin hakkını verir. Bu örgüt, demokrasiye susamış' dedim" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Şu Anda Görevinin Başında' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement