CHP İstanbul İl Kongresi'nde Gerginlik - Son Dakika
Politika

CHP İstanbul İl Kongresi'nde Gerginlik

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul 35’inci İl Kongresinde, görevi bıraktığını açıklayarak helallik isteyen CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın’ın bir delege tarafından sözü kesilince kısa süreli gerginlik yaşandı.

26.12.2015 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul 35'inci İl  Kongresinde, görevi bıraktığını açıklayarak helallik isteyen CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın'ın bir delege tarafından sözü kesilince kısa süreli gerginlik yaşandı.

Murat Karayalçın, " Türkiye'nin önünde Kürt sorunun çözümü için CHP'nin elindeki  çözüm paketinin dışında hiçbir öneri bulunmamaktadır"  diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul 35'inci İl Kongresi Bostancı Gösteri Merkezi'nde başladı. 2 gün sürecek kongreye, CHP il Başkanı Murat Karayalçın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, çok sayıda CHP'li milletvekili, delegeler ve adaylar katıldı. Şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan kongrede Ercan Karakaş divan başkanı seçildi.

Kongrede basın mensuplarının sorularını cevaplayan CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Biliyorsunuz çok siyasi parti var. Şu anda benim bildiğim kadarıyla aktif fiili olarak 50'nin üstünde siyasi parti var ama siyasi partiler içerisinde  parti içi mekanizmayı demokrasiyi işleten de tek parti var, o da CHP. Bugün sayın il başkanımız gerek bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarla ilgili biraz sonra hepimize bilgi verilecek,hep beraber izleyeceğiz. Yarın da inşallah seçim olacak, yeni bir kadro, yeni arkadaşlarımızla İstanbul'da yolumuza  devam edeceğiz. Tabii gelen arkadaşlarımız için çok zor. Altını çizerek söylüyorum, İstanbul'da çok ciddi sorunlar var. Özellikle İstanbul'un imar lobisi ve beton lobisine teslim edilmesi İstanbul'u başka bir noktaya götürdü. İstanbul'da neredeyse insanlar hava alabilecek durumda değil, hava koridorlarının tamamının kapandığı, 7 tepenin yok edildiği, trafik sorununa cezayla çare arandığı bir İstanbul'da arkadaşlarımızın işi zordur ama zoru başaracağız" dedi.

İstanbul CHP İl Başkanı Murat Karayalçın, yaptığı değerlendirme konuşmasında, "Ben 3 temel sorunumuz olduğunu düşünüyorum.  3 temel sorunu  çözmek zorunda olduğumuz inancını taşıyorum.  Bunlardan birincisi, CHP'nin sol yönünün, sol yanının yetersiz kalması. Sol yanımızı güçlendirmeliyiz. İkincisi örgüt yapımızın yetersizliği ve o nedenle değiştirilmesi ve 3'üncüsü de siyasetin finansmanıdır. Önümüzde 3 tane temel sorun var bunu çözmek zorundayız. Bu üçgenin şekillendirdiği yerde siyaset yapmak zorundayız. Örgütlenmeye gidelim, meclisler kuralım. Bu yapı buradayken meclisler inşa edelim,  yeni kurumlar kuralım. CHP İstanbul İl Örgütü İstanbul çalışanlar meclisini kuralım. İşçisiyle memuruyla  partimiz Doğu Güneydoğu Anadolu'da yaşanan olaylar için 2 milletvekilimizi görevlendirdi. Arkadaşlarımız raporlarını genel merkezimize sunmuşlar. Basından okudum. Ben de bugün 35'inci İstanbul Olağan İl Kongresi'nde onlara sesleniyorum. İstanbul İl Başkanı olarak İstanbul'un Rizeli il başkanı olarak Güneydoğudaki kardeşlerime sesleniyorum, sesinizi duyuyoruz. Sizin sorununuz benim sorunumdur. Bizim sorunumuzdur. Türkiye'nin sorunudur. Ne verecek bir karış toprağımız ne de vuracak bir tek yurttaşımız vardır. Ne ver kurtul, ne vur kurtul, severek kucaklayarak kurtul, tam demokrasiyle kurtul biz bunu söylüyoruz. Bana göre silahlar bırakılmalı, hendekler kapatılmalı ve Türkiye zaman yitirmeden toplumsal barışımız kardeşliğimiz için görüşmelere başlamalı. Türkiye'nin önünde Kürt sorunun çözümü için CHP'nin elindeki  çözüm paketinin dışında hiçbir öneri bulunmamaktadır"  diye konuştu.

Karayalçın'ın açıklamaları sırasında bir delege Karayalçın'ın sözünü kesince kısa süreli gerginlik yaşandı.

Karayalçın herkese teşekkür ederek görevi bıraktığını ve herkesten haklarını helal etmesini istedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP İstanbul İl Kongresi'nde Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement