Chp, İstanbul Milletvekili Adaylarını Tanıttı - Son Dakika
Politika

Chp, İstanbul Milletvekili Adaylarını Tanıttı

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, "Türkiye'de bundan sonra CHP'nin içinde yer almayacağı bir hükümet olamayacak?. CHP'nin olmadığı bir hükümet kurulamayacak.

03.10.2015 19:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, " Türkiye'de bundan sonra CHP'nin içinde yer almayacağı bir hükümet olamayacak?. CHP'nin olmadığı bir hükümet kurulamayacak. CHP ya hükümet kuracaktır ya da kurulacak hükümetin ortağı olacaktır" dedi.

CHP, Beşiktaş'taki Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle İstanbul milletvekili adaylarını tanıttı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Karayalçın, CHP İstanbul İl Başkanlığı olarak 1 Kasım seçimleri için hedef büyüttüklerini söyledi.

Seçimlerde İstanbul'da yüzde 34 oy hedeflediklerini belirten Karayalçın, "İl örgütü olarak 1 Kasım seçiminde mevcut 28 milletvekiline 400 bin oyla 5 vekil eklemeyi hedeflemiştik ama son toplantıda 1 milyon yeni oy hedefledik. Bunu için daha çok çalışmalıyız. 1 Kasım seçimlerinde çok daha umutluyuz. Türkiye'de bundan sonra CHP'nin içinde yer almayacağı bir hükümet olamayacak. CHP'nin olmadığı bir hükümet kurulamayacak. CHP ya hükümet kuracaktır ya da kurulacak hükümetin ortağı olacaktır" diye konuştu.

Karayalçın, 7 Haziran'daki seçimlerin ardından CHP'nin hükümeti kurmak için çok çaba harcadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Halkımız, 1 Kasım seçimlerinde partimizin bu gayretini karşılıksız bırakmayacak. 'Önce insan, önce birlik ve önce Türkiye' diyen seçim bildirgemizde yaşanılır bir Türkiye hedefliyoruz. Gelir düzeyi 750 liranın altında olan herkese katkıda bulunacağız. Üniversitelerdeki tüm harçları kaldıracağız. Bir yıl zarfında iki kişilik odalar şeklinde yurtlar yapacağız. Lise öğrencilere lise kart, üniversite öğrencilerinin bursunu artıracağız. En önemlisi de askerliği kısaltmayı taahhüt ediyoruz. En önemli taahhütlerimizden biri de YÖK'ün kaldırılması. CHP iktidarında 10 bin öğrenciyi doktora çalışmaları için yurt dışına göndereceğiz."

Toplumsal Mutabakat Komisyonu

Yaşamı boyunca Kürt sorununu çok önemsediğini vurgulayan Karayalçın, "Kürt sorunu toplumumuzun temel sorunu. Bunun için 3 yeni kurum kuracağız. Toplumsal Mutabakat Komisyonu'nu TBMM'de kuracağız. Bir yıl içinde arkadaşlarımızın Kürt sorununu anayasal boyutuyla olmak üzere TBMM Genel Kurulu'na getirmelerini öngörüyoruz. Ortak Akıl Komisyonu ve Gerçekleri Araştırma Komisyonu'nu kuracağız. Doğu ve Güneydoğu'yu esas alan bir ekonomi modeli kuracağız" diye konuştu

Törene, CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Yakup Akkaya, Seyhan Erdoğdu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Akif Hamzaçebi, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul milletvekilleri, milletvekili adayları, CHP'li ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Chp, İstanbul Milletvekili Adaylarını Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'un Huzuru İftar Buluşması'nda konuştu
    23:03 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'un Huzuru İftar Buluşması'nda konuştu

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Büyükçekmece'de düzenlenen bir iftar programında yaptığı konuşmada terörle mücadele ve uyuşturucuyla mücadele konularına değindi. Yerlikaya, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, huzurun yerelden başladığını belirtti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.

  • ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı
    22:53 ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya'yı 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırısı hakkında uyardıklarını belirterek, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı uyarıda bulunduklarını açıkladı.

  • Çevre Bakanı: Deprem bölgesindeki inşaatlar devam ediyor
    22:50 Çevre Bakanı: Deprem bölgesindeki inşaatlar devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki inşaat faaliyetlerine ilişkin, "Bakanlık olarak bir an bile boş durmadan evleri yapmaya çalışıyoruz.


Advertisement