CHP İstanbul Milletvekili Bekaroğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP İstanbul Milletvekili Bekaroğlu Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, üyesi olduğu, Başta Cinsel Olmak Üzere Çocuklara yönelik her türlü istismar Olaylarını Araştırma Komisyonunun AK Parti'li üyelerinin, çalışmaları "savsakladığını" savunarak, "Demokrasiye tecavüz edilmesi kadar bir çocuğa tecavüz edilmesi de önemli." dedi.

19.08.2016 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, üyesi olduğu, Başta Cinsel Olmak Üzere Çocuklara yönelik her türlü istismar Olaylarını Araştırma Komisyonunun AK Parti'li üyelerinin, çalışmaları "savsakladığını" savunarak, "Demokrasiye tecavüz edilmesi kadar bir çocuğa tecavüz edilmesi de önemli." dedi.

Bekaroğlu, beraberinde komisyon üyesi CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile parlamentoda basın toplantısı düzenledi.

Komisyonun Başkanlık Divanının 21 Nisan'da oluştuğunu anımsatan Bekaroğlu, ilk toplantıda, bu komisyonun TBMM'nin kendisine verdiği görevi layıkıyla yapmayacağı endişesinin kendilerinde oluştuğunu söyledi. Bekaroğlu, komisyonun Başanlık Divanında muhalefetin yer almadığını anımsatarak, komisyonun 9 toplantı yaptığını, Ankara dışında 3 kez incelemede bulunduğunu anlattı.

Bekaroğlu, komisyon raporunda dünya kadar teorik bilgiler yer alabileceğini, bunların da önemli olduğunu, ancak komisyonun keşfettiği bilgiler olmadığını belirtti.

Bütün toplantılarda, ısrarla sahaya çıkmak istediklerini söylediklerini anlatan Bekaroğlu, Türkiye'nin değişik yerlerinden yağmur gibi istismar haberlerinin geldiğini, buralarda incelemede bulunmayı talep ettiklerini kaydetti. Bekaroğlu, "Türkiye'de neler oluyor, nerede, hangi kurumlarda sorun var, hangi koşullarda ortaya çıkıyor, bunları bilmemiz gerekiyor. Türkiye'deki pratik durum nedir, ona göre önlemleri alalım. AKP'li üyeler, Başkanlık Divanı ısrarla buralara gitmemizi istemedi, engellediler. Bir tek Karaman'dan kaçamadılar. AK Parti'li üyeler, özellikle Başkanlık Divanı, komisyonun çalışmalarını en hafif deyimle savsakladı. TBMM'nin denetim fonksiyonu savsaklandı." diye konuştu.

Orduda denetim gibi önceden haber verilmiş şekilde çocuk cezaevine gittiklerini dile getiren Bekaroğlu, komisyonun caydırıcı etkisinin de olmasını istediklerini vurguladı. Bekaroğlu, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu gibi çocuk hakları izleme komisyonu kurulmasını talep ettiklerini dile getirdi.

Bekaroğlu, Adalet, Sağlık, Aile ve Sosyal Politikalar bakanlarıyla görüşmek istediklerini ancak bu bakanların gelmediğini ifade ederek, "Bakanlıklardan 4., 5. dereceden memurlar geldi, bize herkesin bildiği teorik bilgiler anlattı." dedi.

Mehmet Bekaroğlu, 15 Temmuz'daki darbe girişimine işaret ederek, demokrasiye tecavüz edilmesi kadar bir çocuğa tecavüz edilmesinin de önemli olduğunu vurguladı.

Kayışoğlu da bakanlık yetkililerinin verilerden, anketlerden bahsettiğini dile getirerek, buradan neredeyse istismar vakasının çok az yaşandığı sonucunun çıktığını söyledi. Kayışoğlu, ancak gerçeğin böyle olmadığını, bunu araştırmak için daha çok sahaya çıkmaları gerektiğini ifade etti.

Karaman vakasında olduğu gibi vakıfların, cemaatlerin yurtlarıyla ilgili karşılarında muhatap göremediklerini söyleyen Kayışoğlu, "Karaman'a gitmeden önce komisyon toplantılarında, 'Uzman ekip kurduk, bunlar ailelere psikolojik destek oluyor' denildi. Oraya gittiğimizde uzman ekip dedikleri ekipten biri, oradaki çırpınışlarını anlattı. Eğitiminin olmadığını, özel bir alan olması nedeniyle eğitim görmek için bakanlığı aradığını, yanıt alamadığını söyledi. Burada anlatılanların karşılığının olmadığını gördük." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP İstanbul Milletvekili Bekaroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement