CHP İstanbul Milletvekili Oran Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP İstanbul Milletvekili Oran Açıklaması

"Ülkemizde halen bir demokrasi açığı var"

23.09.2014 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, "Ülkemizde halen bir demokrasi açığı var" dedi.

Oran, partisinin il başkanlığında düzenlenen toplantıda gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çok sıcak gündemlerin içinde olduğunu söyledi.

Ülkede yaşanan sıcak gündemin yanı sıra sınırlarda da aynı sıcaklığını devam ettiğini anlatan Oran, "Sabaha karşı hemen sınırımızda Suriye'ye hava operasyonu başladı. Operasyon devam ediyor ve bazı koalisyon ülkeleri katılmış durumda" diye konuştu.

Musul Başkonsolosluğunda rehin alındıktan sonra kurtarılan 49 kişinin serbest kalmalarının kendilerini de çok mutlu ettiğini vurgulayan Oran, şöyle devam etti:

"Fakat ilk gün söylediğimiz gibi 101 gün rehin kaldılar. Bu süreçle ilgili nedenler, niçinler açığa kavuşturulmalı. Ana muhalefet partisi olarak biz de bu sürecin takipçisi olacağız. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için ihmaller varsa bu ihmallerin tekrar etmemesi için soruları iktidara soracağız. Cumhurbaşkanı ayrı, Başbakan ayrı, iktidarın milletvekili ayrı telden çalıyor. Bu belirsizliklerin ortadan kalkması gerekiyor. Hükümet bu noktada şeffaf olmalı."

Türkiye'de sıcak gündemler arasında demokrasi krizi yaşandığını iddia eden Oran, şunları söyledi:

"Ülkemizde halen bir demokrasi açığı var. Açıkları cari açık, dış cari açık diye tanımlıyoruz ama bugünkü demokrasinin geldiği noktada demokrasi açığı ve krizi var. Demokrasinin kuvvetler ayrılığı artık yok edilmiştir. Hukukun üstünlüğü ayaklar altına alınmıştır. Van, Hakkari, Şırnak, Diyarbakır ve Cizre'de Adalet Bakanı Bozdağ'ın adliyeleri ziyareti esnasında cumhuriyetin savcılarına uyguladığı muamele, iktidar partisinin kuvvetler ayrılığına bakışını çok net olarak ortaya koymaktadır."

Oran, eğitim sorunlarıyla ilgili her gün yüzlerce kişiden telefon aldığını ve sorunların devam ettiğini kaydederek, şöyle dedi:

"İktidar, bu hafta içerisinde Milli Eğitim Bakanlığının yönetmeliğini değiştirerek laik ve bilimsel eğitime darbe vurdu. Bunlardan birisi okullara mescit zorunluluğu getirilmesi, diğeri ise ortaokula başörtü serbestliği. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin eğitim konusunda Türkiye'yi bu kadar kınaması ve uyarmasına rağmen, AKP'nin inadına milli eğitimi din referanslı bir eğitim haline getirmesi anlaşılabilir bir şey değildir. Eğitim sistemi yazboz tahtası haline dönüştürülerek, imam hatipleştirme projesi ile karşı karşıya."

Oran, daha sonra Muğla Büyükşehir ve Menteşe belediyelerini ziyaret etti. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP İstanbul Milletvekili Oran Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement