CHP İstanbul Milletvekili Özkes Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP İstanbul Milletvekili Özkes Açıklaması

"Hz Muhammed yaşamış olsa Hz Muhammed'e savaş açardı bunlar.

23.01.2015 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, "İslam tarihinde meşhur Ebu Zerr el Gifari'nin Rebeze'ye sürülmesi olayı vardı. Bugün yaşamış olsa bunlar el Gifari'yi Rebeze'ye değil Yüce Divan'a sürerlerdi. Dilim öteye varmıyor; Hz Muhammed yaşamış olsa Hz Muhammed'e savaş açardı bunlar" dedi.

Özkes, düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz'ın sözlerine ilişkin görüşlerini ifade etti. "Maalesef Düzce'den bir yalancı peygamber daha çıktı" diyen Özkes, Korkmaz'ın "Hz. İbrahim tabii ki benim, Hz. Muhammed ise en küçük kardeşimdir" dediğini, bunu söylemenin küfür, söyleyenin de kafir olduğunu öne sürdü.

Şeytanın hatasında ısrar ettiği için şeytan olduğunu, erdemli kişinin hatasında ısrar edip sağa sola saldırmayacağını belirten Özkes, şöyle konuştu:

"Son yıllarda kimi AKP'lilerde hem Allah'a, Peygamber'e dil uzatmak hem de hatasının arkasında durup saldırganlaşmak moda haline geldi. Korkmaz, hala küfür içeren sözlerinde ısrar ediyorsa, ben ne diyeyim? Şeytandan ve İbrahim Korkmaz'dan Allah'a sığınırım. Aziz milletime sesleniyorum ve soruyorum; Hz. İbrahim denildiğinde Hz. İbrahim'i mi anlarsınız yoksa AKP Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz'ı mı anlarsınız? Hz Muhammed denildiğinde Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'i mi anlarsınız yoksa Korkmaz'ın en küçük kardeşini mi anlarsınız? Yüce milletimizin nezih vicdanına havale ediyorum. Şayet böyle bir sapkın sözü, kazara bir CHP'li söylemiş olsaydı buna Peygamber sevgisiyle karşı çıkacak olanların imanına havale ediyorum. Emekli müftü sıfatımla söylüyorum; 'Hz. İbrahim tabii ki benim, Hz. Muhammed ise en küçük kardeşim' diyenin namazı, orucu, guslü  batıldır. Kendisi öncelikle tövbe edip namazlarını iade etsin ve biraz edep erkan öğrensin. Peygamberlik iddiasında bulunmak ve Peygamber'e saygısızlık, İslam inancıyla bağdaşmaz ki işte gayrılık dediğimiz de budur."

Özkes, benzer açıklamaların son dönem artmasının nedeninin sorulması üzerine Özkes, "Kul hatasız olmaz. 'Hata ettim, maksadı aştım, özür dilerim' deseydi iş biterdi. Ama arkasında duruyor ve saldırganlaşıyorlar. Hatta ilk açıklamasında toplumu ahmaklıkla suçlamıştı. Kendilerinde öyle bir dini pozisyon görüyorlar ki bu zatı muhteremler 'ne söylesem doğrudur, güzeldir, hatasızdır' anlayışındalar. Din tekellerine gibi görüyorlar; 'dini seversek biz severiz, döversek biz döveriz, dinde istediğimiz gibi ileri geri konuşma hakkını kendimizde görüyoruz' havasındalar. 13 yıllık iktidarın mensupları olmanın getirdiği  şımarıklık var.  Yaklaşan seçimler nedeniyle hizmetleri yerine böyle çarpık ve ucube sözlerle gündeme geliyorlar. Eğer tutturabilirlerse beyefendilerinin gözlerine girerek gelecek dönemi garantileme gayretindeler" dedi.

Okuduğu bir hadis nedeniyle haklarında Yüce Divan oylaması yapılan dört eski Bakan'dan birinin kendisine açtığı davanın halen sürdüğünü anlatan Özkes, "Beni değil, aslında Hz Muhammed'i, hadisini dava ettiler. Ülkede din özgür değil, vesayet altında. 17-25 Aralık operasyonundan sonra camilerimizde rüşvet, yolsuzluk, hırsızlık, devlet malından aşırmayla ilgili hadisler okunmuyor, okuyanlar da cezalandırılıyor. İslam tarihine çok karanlı bir döneme giriyoruz. Dini bakımdan çok vahim durumlar oluyor. İslam tarihinde meşhur Ebu Zerr el Gifari'nin Rebeze'ye sürülmesi olayı vardı. İnanın bugün yaşamış olsa bunlar el Gifari'yi  Rebeze'ye değil Yüce Divan'a sürerlerdi. Dilim öteye varmıyor; Hz Muhammed yaşamış olsa Hz Muhammed'e savaş açardı bunlar. Böyle bir zihniyet" diye konuştu.

Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un "CHP'de cahil kafalar varmış" sözüne Özkes, "Demek ki bir zamanlar kendisi de öyleymiş. Kendisi partiden ihraç edildi. Bu nedenle serzenişi, partimize yüklenmesi olarak yorumluyorum. Bu yüklenmeyi de abartmış" karşılığını verdi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP İstanbul Milletvekili Özkes Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, Maden Faciası Yanıtına Tepki Gösterdi
    16:05 İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, Maden Faciası Yanıtına Tepki Gösterdi

    İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden faciasına ilişkin verdiği soru önergesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın verdiği yanıta tepki gösterdi. Zorlu, Bayraktar'ın yanıtında 'Söz konusu maden sahasının Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEK) tarafından en son 05.08.2023 tarihinde mahallinde tetkik edildiği' bilgisini verdiğini belirterek, 'Öyle anlaşılıyor ki herhangi bir kusur tespit edilmemiş. Durumun özeti şu; 9 insanımızın göçük altında kaldığı bu olayda herkes suçsuz ve daha önce de olduğu gibi herkes elini yıkayıp çıkacak' dedi.

  • Samsun'da DEAŞ Operasyonu: 2 Yabancı Uyruklu Gözaltına Alındı
    16:05 Samsun'da DEAŞ Operasyonu: 2 Yabancı Uyruklu Gözaltına Alındı

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyon düzenledi. Irak uyruklu 2 DEAŞ şüphelisi yakalanarak gözaltına alındı.

  • Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, belediye personeli ile iftar davetinde buluştu
    16:04 Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, belediye personeli ile iftar davetinde buluştu

    Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, belediye personeli ile iftar davetinde bir araya geldi. Büyükerşen, '25 yılda birlikte imza attığımız örnek çalışmalardan dolayı hepinize minnettarım. Alınlarınızdan öpüyorum, hoşça kalın' dedi.

  • Hamza Dağ, Basmane çukurunu çözeceklerini söyledi
    15:59 Hamza Dağ, Basmane çukurunu çözeceklerini söyledi

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Basmane çukuru olarak tanımlanan bölgedeki sorunları çözeceklerini ifade etti. Dağ, Bergama'da TMSF başkanıyla yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, önümüzdeki 5 senelik süreçte Basmane çukurunda önemli bir mesafe kat edeceklerini düşündüğünü söyledi.

  • Antalya'da Devlet Tiyatrosu ve Belediye Arasında Tartışma
    15:59 Antalya'da Devlet Tiyatrosu ve Belediye Arasında Tartışma

    Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Tiyatrosu'nun ortaklaşa kullandığı Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin bakımsız halini eleştirerek sitem etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise binanın onarım işlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek Karadağlı'ya cevap verdi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı
    15:58 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhur İttifakı ile Yahyalı ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı. Büyükkılıç'ın yanı sıra AK Parti ve MHP ilçe başkanları, milletvekilleri, kadın kolları, gençlik kolları, meclis üyeleri, muhtarlar ve ilçe sakinleri de mitinge katıldı. Büyükkılıç, konuşmasında eser ve hizmet siyaseti yaptıklarını vurgulayarak, Yahyalı'da yapılan hizmetlerin önemine değindi. Milletvekilleri ve ilçe başkanları da Yahyalı'nın Cumhur İttifakı'nın kalesi olduğunu belirtti.

  • Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak
    15:55 Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, hastanede yatan veya evde sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşlar için de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde seçim günü 260 sağlık personeli görev yapacak.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması
    15:53 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada, iş insanı Hüseyin Köksal'ın ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında birçok kişinin ifadesi alınmıştı.

  • Sivas'ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü
    15:50 Sivas'ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü

    Sivas'ta üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze'de devam ettirdiği katliam ve soykırımı protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirip, ardından basın açıklaması yaptı. Yürüyüşe Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız ile öğrenciler katıldı. Yapılan basın açıklamasında, İsrail'in insanlık suçlarına ortak olan ülkelere tepkisiz kalmadıklarını göstermek ve bu zulmü protesto etmek için bir araya geldikleri ifade edildi.


Advertisement