Alman Sendikalar Birliğinden Türk İşçilere Eğitim - Son Dakika
Güncel

Alman Sendikalar Birliğinden Türk İşçilere Eğitim

Almanya'nın Bremen kentindeki Alman Sendikalar Birliği, Mercedes fabrikasında çalışan Türk işçilerine yönelik eğitim semineri düzenledi.

23.10.2014 19:13  Güncelleme: 23:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Bremen kentinde Alman Sendikalar Birliği (DGB) tarafından Mercedes fabrikasında çalışan Türk işçilerine yönelik eğitim semineri düzenlendi. Mercedes İşçi Temsilcisi İbrahim Akbal tarafından organize edilen eğitim seminerine CHP İstanbul Milletvekili ve emekli müftü İhsan Özkes katıldı.

CHP'Lİ VEKİL: "BENİM BAŞÖRTÜSÜYLE BİR SORUNUM YOK"

Seminerde konuşma yapan Özkes Türkiye'deki politik ve siyasi konulara değindi. Türk işçilerini bilgilendiren Özkes sorulan soruları da yanıtladı. 'CHP'nin başörtüsüyle sorunu var mı?' sorusuna Özkes, "Ben emekli müftüyüm. İki kızım var başörtülü, yedi kız kardeşim var başörtülü, rahmetli annem başörtülü. Benim başörtüsüyle hiç bir sorunum yok. AKP'nin 4 milletvekilinin meclise başı örtülü olarak girmeleri söz konusu olmuştu. Buna CHP'nin de tepkisinin olacağı düşünülmüştü. CHP'nin buna bir tepkisi olmadı" diye konuştu.

AKBAL'DAN PLAKET

Seminer sonunda İbrahim Akbal tarafından CHP'li Özkes'e işçiler adına bir plaket verildi. Seminerin çok yararlı geçtiğini anlatan Akbal, "Her yıl iki kez düzenlediğimiz seminerlere bu kez İhsan Özkes'i davet ettik. Özkes bizi hem dini hem de siyasi yönden aydınlattı. Çok yararlı bir seminer oldu" dedi. - Bremen

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Sendikalar Birliğinden Türk İşçilere Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement