CHP İstanbul Milletvekili Tanal Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP İstanbul Milletvekili Tanal Açıklaması

"(Dolar yüklü uçak iddiası) Uçağın içinde bulunan ürün nedir onu açıklamıyorlar.

28.01.2015 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İran'dan Türkiye'ye geldiği öne sürünelen "dolar yüklü uçak" iddiasına ilişkin, "Uçağın içinde bulunan ürün nedir onu açıklamıyorlar. Bakanı davet ediyorum, kendilerine hodri meydan diyoruz; eğer bunu açıklamazlarsa gerçekte burada da ayrı bir şüphe zan altında kalmış olacaklar" dedi.

Tanal, CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer ile birlikte Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İran'dan kalkan ve Türkiye'ye geldiğini öne sürdüğü Libya menşeli "dolar yüklü uçak" iddiasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Celal Dinçer'in milletvekili olmadan önce Ankara Vali Yardımcısı olarak görev yaptığını ve Esenboğa Havalimanı'ndan sorumlu mülki amir olduğunu hatırlatan Tanal, "dolar yüklü uçak" ihbarını araştırmak üzere 13 Aralık gecesi kendisiyle birlikte havaalanı ve çevresinde araştırma yaptıklarını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin 19 Aralık'ta söz konusu iddiaya ilişkin yaptığı açıklamada, uçağın 13 Aralık'ta değil 6 Aralık'ta Sabiha Gökçen Havalimanına indiği ve uçakta 19 ton sigara bulunduğu bilgisini verdiğini anlatan Tanal, Canikli'nin 14 Ocak'ta TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada ise uçakta bir miktar kivi olduğunu söylediğini belirtti.

Tanal, 13 Aralık'ta Esenboğa Havalimanı uçuş kulesiyle yaptığı görüşmede, söz konusu uçağın Başbakanlık'a sürekli eşya taşıyan bir uçak olduğu ve bu nedenle kendilerine bilgi verilmediğinin ifade edildiğini aktararak, Hava Trafik Kontrol Merkezi ile yaptığı telefon görüşmesinin metninin gazetecilerle paylaştı.

Uçağın taşıdığı yükün içeriğine ilişkin doğru bilgiler verilmediğini ifade eden Tanal, "Uçağın içinde bulunan ürün nedir onu açıklamıyorlar. Bakanı davet ediyorum, kendilerine hodri meydan diyoruz; eğer bunu açıklamazlarsa gerçekte burada da ayrı bir şüphe zan altında kalmış olacaklar. Bunun da takipçisi olacağız" diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer ise 13 Aralık gecesi söz konusu uçakla ilgili iddialara ilişkin Esenboğa Havalimanı'nda yaptıkları araştırma hakkında bilgiler verdi.

Kule görevlilerinin uçağın inişine dair kendilerine verdiği bilgiler ile Bakan Canikli'nin açıklamaları arasında çelişkiler bulunduğu ifade eden Dinçer, "Başbakanlık'ın kiraladığı bir uçakta kaçak sigara ne arıyor? Kivi beyan edilip de kaçak sigara çıkan bu uçak Türkiye hudutlarına nasıl giriş çıkış yapabiliyor" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP İstanbul Milletvekili Tanal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement