CHP İstanbul Milletvekili Tekin Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP İstanbul Milletvekili Tekin Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Söz konusu demokrasi ve özgürlükse kellemiz feda olsun." dedi.

29.05.2016 19:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Söz konusu demokrasi ve özgürlükse kellemiz feda olsun." dedi.

Tekin, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Çukurova Belediyesi tarafından Vakfın Adana Şubesi Halil Pişkin Konferans Salonu'nda düzenlenen "Türkiye Nereye Gidiyor" panelinde yaptığı konuşmada, 12 Eylül 1980 tarihinden önce 48 milyon nüfusun 8 milyonunun örgütlü bir yapıya sahip olduğunu, bu yapının yok edilmesi ve küresel güçlerin ülkeyi yönetebilmesi için önce kaos yaratılıp ardından darbenin yapıldığını, devamında ekonomide alınan "24 Ocak Kararları" gibi çeşitli süreçlerle kısmen örgütlü kalan işçi hareketinin ortadan kaldırıldığını ifade etti.

AK Parti'nin Mısır'da Müslüman kardeşlerin iktidara gelmesinin ardından bu ülkeyle birlikte Ortadoğu'yu denetim altında tutabileceğini zannettiğini öne süren Tekin, "Böyle hayali şeylerin peşine düşmeyin. Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü 1917-1918'de Osmanlı askerleri olarak oralarda görev yapmış, savaşmış, o cehennemi biliyor. Kerbela'dan sonra maalesef öyle bir ateş düştü ki o coğrafyaya, onu gidermek mümkün olmadı." dedi.

Dünyanın sıkıntıyla baktığı Türkiye'de aydınların konuşmadığını savunan Tekin, şunları söyledi:

"Demokrasi mücadelesi zorlu bir mücadeledir. Bunun en ağır bedelini ödedik, ödemeye devam edeceğiz. Demokrasi, özgürlük konusunda hiçbirimizin hiçbir tereddütü yok. Gerekirse, hani onların palavraları gibi değil, diyorlar ya 'kefenimizle geziyoruz.' Biz kefenimizle gezmeyeceğiz ama söz konusu demokrasi ve özgürlükse kellemiz feda olsun."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP İstanbul Milletvekili Tekin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement