CHP İzmir'den 'Gezi Parkı' Eyleminin 3 Yılında 'Duran Adam' Eylemi - Son Dakika
Güncel

CHP İzmir'den 'Gezi Parkı' Eyleminin 3 Yılında 'Duran Adam' Eylemi

CHP İzmir\'den \'Gezi Parkı\' Eyleminin 3 Yılında \'Duran Adam\' Eylemi

İzmir’de, CHP İzmir Geçlik Kolları’ının organize ettiği eylemde, ’Gezi Parkı’ olaylarının üçüncü yıl dönümünde ’Duran adam’ eylemi yapıldı.

28.05.2016 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, CHP İzmir Geçlik Kolları'ının organize ettiği eylemde, 'Gezi Parkı' olaylarının üçüncü yıl dönümünde 'Duran adam' eylemi yapıldı. Eyleme katılan CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, "Zulme, baskıya karşı her zaman, her yerde, her şekilde gezi direnişleri yaşanabilir. Böyle devam ederse 'Gezi' direnişi tekrar yaşanacak gibi görünüyor" dedi.

Bugün saat 13.00'da, Cumhuriyet Meydanı'da toplanan CHP İzmir İl Gençlik Kolları üyesi yaklaşık 100 kişi, 'Gezi Parkı' olaylarının başlamasının üçüncü yıl dönümünde 'Duran adam' eylemi için toplandı. Eyleme, CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Murat Bakan, Tacettin Bayır, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'de katıldı.Eyleme katılan kişiler, giydikleri siyah tişörtlerin üzerine 'Gezi için', Soma için', 'Mustafa Kemal için' 'Devrim şehitleri için' yazıları taktı. Grup 'gezi Parkı' olaylarında polisin attığı gaz bombasına karşı önlem alınan süt ve limonları temsili olarak koyarken yine 'Gezi Parkı' eylemlerinde kurulan yeryüzü sofrası temsili olarak kuruldu. Grup daha sonra 'Gezi Parkı' eylemlerinde hayatlarını kaybedenler için 1 saatlik 'Duran adam' eylemi gerçekleştirdi.

CHP GENEL SEKRETERİ SINDIR: "GEZİ DİRENİŞİ TEKRAR YAŞANABİLİR"

'Duran Adam' eylemine katılan CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, "Gezi direnişi bu ülke insanın içindeki faşizme karşı, zulme ve baskıya karşı karakterin dışa vurumudur. Bu karakter milletimizin damarlarındaki asil kanda mevcuttur. Bu direniş aynı zulme, baskıya karşı her zaman, her yerde, her şekilde gezi direnişleri yaşanabilir. Böyle devam ederse 'Gezi' direnişi tekrar yaşanacak gibi de görünüyor" dedi. CHP İzmir Milletvekili Musa Çama ise "Kaybettiklerimizi burada anıyoruz. Gezi diye adlandırdığımız mesele bu ülkede 13 yıllık AKP iktidarına karşı yaşamından memnun olmayan, mutlu olmayan işçisi, çiftçisi, esnafı, öğrencisi, genci, yaşlısı, emeklisi dahil olmak üzere herkesin sokağa çıktığı, herkesin taleplerini haykırdığı bir etkinliktir" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP İzmir'den 'Gezi Parkı' Eyleminin 3 Yılında 'Duran Adam' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement