CHP İzmir İl Örgütü'nden Kılıçdaroğlu'na Kurultay Desteği - Son Dakika
Politika

CHP İzmir İl Örgütü'nden Kılıçdaroğlu'na Kurultay Desteği

CHP İzmir İl Örgütü\'nden Kılıçdaroğlu\'na Kurultay Desteği

CHP İzmir İl Örgütü ve 29 ilçe başkanı, 5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak CHP Olağanüstü Kurultayı öncesi Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini duyurdu.

20.08.2014 14:59  Güncelleme: 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir İl Örgütü ve 29 ilçe başkanı, 5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak CHP Olağanüstü Kurultayı öncesi mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini duyurdu. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, kurultayın tasfiye ve kaos kurultayı olmayacağını belirterek, "Böyle olacağını bekleyenler adına üzgünüm ama olmayacak" dedi.

5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak CHP Olağanüstü Kurultayı'nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini duyuran İzmir İl Başkanı Ali Engin ve Urla ilçesi hariç 29 ilçe başkanı, il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Olağanüstü kurultayın barış içerisinde, parti içi hukukun işlediği, yarışın esas alındığı, eksiklerin gözden geçirildiği bir kurultay olacağını belirten Engin, "Bir bölünme kurultayı, bir tasfiye kurultayı, bir kaos kurultayı olmayacak. Böyle olacağını bekleyenler adına üzgünüm ama olmayacak. 'Aday olacağım' diyen Muharrem İnce Bey'i de kutluyorum. Başarılar diliyorum. Bundan sonra aday olacak arkadaşlarımızı da İzmir il örgütü adına kutluyorum. Bu tasfiye ve kaos kurultayı değil barış, hoşgörü, partinin bütünleşme kurultayı olacak. CHP hiçbir zaman AKP olmadı. AKP gibi olan partilerin bugün siyaset sahnesinde olmadığını görüyoruz" diye konuştu.

"PARTİ MECLİSİ ÖRGÜTLE YAKIN OLMALI"

İzmir olarak yeni seçilecek parti meclisinin de örgütlerle yakın, dostane iletişim kurmasını beklediklerini kaydeden Engin, "Siyaset gönüllülüğe dayanan bir uğraş. Hiçbirimiz profesyonel değiliz. Siyaset bir meslek değil. Bu çerçevede partiden disiplinin esas olması bu konuda belli zaafiyetler yaşadığımızı söyleyebilirim. Parti içi hukukun iletilmesi gerektiğine inanıyoruz. Parti içi hukuk, parti içi demokrasi için önemli çabalar gösterildi. Bu çabaların artırılarak sürdürülmesi, üye yapımızın gözden geçirilmesi, her isteyenin üye olmaması konusunda önerilerimizi sunacağız" dedi.

İDDİALARA CEVAP VERDİ

Herkesin görüşüne saygı duyduklarını ifade eden Engin, oy vermeyi düşünmeyenlere de saygı duyduklarını ancak kendilerine de onlara duydukları saygının gösterilmesini istediklerini dile getirdi. Yaftalanarak, il ve ilçe başkanları itibarsızlaştırılarak genel merkezin baskı yaptığına ilişkin iddiaların olduğunu belirten Engin, şöyle konuştu:

"Bunu iddia etmek çok fikirlilik değildir. Biz farklı fikirlere, adaylara saygı gösteriyoruz ve aynı saygıyı bekliyoruz. CHP hiçbir zaman kapalı kapılar ardında kurultay yapmamıştır. Buna uygun bir parti de değildir. AKP'nin ülkeyi götürmek istediği yeri hepimiz biliyoruz buraya odaklanmamız lazım. Özellikle bu tartışmaların çıkmasını isteyen parti içinden dışından insanlar var. Bu tartışmayı bir an önce bitirip 2015 seçiminde iktidar yürüyüşümüze odaklanmamız lazım. Buna inanan parti meclisi üyeleri ile yürümemiz lazım."

"KILIÇDAROĞLU'NU BAŞBAKAN YAPACAĞIZ"

Engin'in ardından CHP Urla İlçe Başkanlığı hariç diğer 29 ilçe başkanı adına hazırlanan ortak metni okuyan CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin de şu ifadeleri kullandı:

"Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun aldığı kurultay kararını doğru buluyor ve İzmir örgüt başkanları olarak kurultayın demokrasi şöleni içinde geçeceğine inanıyoruz. Kılıçdaroğlu'nun partimizi iktidar yapma yolunda vermiş olduğu çabayı takdirle karşılıyor ve kendisine olan inancımızı sürdürüyoruz. Parti içi disiplin mekanizmasını çalıştıracağına, emeğin, bilginin ve liyakatın daha fazla ön planda tutulacağına, katılımcılığın, eşitliğin, adaletin, kadın haklarının, çevre duyarlılığının ve en önemlisi barışın ve umudun partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidar, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapacağımızı kamuoyuna ifade ederiz." Olağanüstü kurultayda İzmir'den 62 delege bulunuyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP İzmir İl Örgütü'nden Kılıçdaroğlu'na Kurultay Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:52 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:37 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar
    00:48 Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar

    Yerel seçimlerde AK Parti'den CHP'ye geçen Afyonkarahisar'da çiçeği burnunda Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye binasının pek çok yerinde gizli kamera ve böcek bulunduğunu söyledi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu
    00:24 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Sosyalistler, Yeşiller ve Demokratlar (SOC) Grubu Başkanı Frank Schwabe'nin davetiyle Fransa'nın Strazburg kentine gitti. Özel, grup toplantısına katıldı, üyelerle görüştü ve eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir araya geldi.

  • ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi
    00:23 ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi

    ABD Başkanı Joe Biden, Pensilvanya'nın Scranton kentine yaptığı ziyarette İkinci Dünya Savaşı sırasında Pasifik harekâtında görev yapan amcasının savaş anıtını ziyaret etti. Biden, amcasının uçağının düşmesinin ardından Yeni Gine'de yamyamlar tarafından yenildiğini ima etti. Askeri kayıtlar ise uçağın Pasifik üzerinde kaybolduğunu gösteriyor.


Advertisement