CHP İzmir Milletvekili Balbay Hükümete Seslendi - Son Dakika
Politika

CHP İzmir Milletvekili Balbay Hükümete Seslendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “İç Güvenlik Paketi’ni çekin.

17.02.2015 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "İç Güvenlik Paketi'ni çekin. Toplumla mücadele anlamına gelen bu paketi gündemden düşürün" dedi.

CHP İzmir milletvekilleri Balbay ve Musa Çam, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, Hatay milletvekili Refik Eryılmaz, Gezi olaylarından hayatını kaybedenlerin aileleri, gözünü kaybedenler ve polis kurşunuyla hayatını kaybedenlerin aileleri katıldı.

Balbay, TBMM Genel Kurulu'nda İç Güvenlik Paketi olarak bilinen torba yasa görüşüldüğünü söyleyerek, paketin içinde 21 kanunda değişikliğin ön görüldüğünü ifade etti. Balbay, bu değişikliklerin tümü bir yasa değişikliğinden öte, adeta bir rejim değişikliğini anımsatırcasına hem yetkilerin hem de Anayasal hakkın iptalini gündeme getiren bir değişiklik olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Burada, 2007 yılından bu yana polis kurşunlarına veya saldırısına ya da polisin neden olduğu olaylarda yaşamını yitirmiş gençlerin ablaları, babaları, aileleri. Biz burada bir haftadır kendileriyle görüşüyoruz."

2007 yılında Polis Selahiyet Kanunu'nda yapılan değişiklikle polisin silah kullanma yetkisinin artırıldığını söyleyen Balbay, "O günden bu yana tam 183 kişi, ne bilye atarken ne molotof atarken ne de polise mukavemet ederken öldürüldüler. Sadece ve sadece günlük yaşamlarını sürdürürken, polisi kurşunlarına ya da saldırısına hedef oldular" şeklinde konuştu.

İç Güvenlik Paketi'ne de değinen Balbay, şunları kaydetti:

"İç Güvenlik Yasası toplumsal şiddeti artıracak, toplumsal şiddetin toplumun tüm kesimlerine yayılmasını, 13 Şubat'tan bu yana Özgecan kardeşimizin vahşice öldürülmesiyle birlikte gündeme gelen vahşetin yasa eliyle hortlamasına neden olacak. Burada hükümete bir kez daha çağrı yapıyoruz: İç Güvenlik Paketi'ni çekin. Toplumla mücadele anlamına gelen bu paketi gündemden düşürün. Bir nebze olsun şiddet ortamının durmasını istiyorsanız, üzerinize düşeni yapın."

Balbay'dan sonra konuşan aileler ise İç Güvenlik Paketi'nin geri çekilmesini istedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP İzmir Milletvekili Balbay Hükümete Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement