CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay Açıklaması

ANKARA (İHA) – CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “Şu anda ortadan kaldırılmış olan özel yetkili mahkemeler tartışmalı delillerle baktığı davalar, yeniden görülür” dedi.

05.06.2014 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA (İHA) – CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Şu anda ortadan kaldırılmış olan özel yetkili mahkemeler tartışmalı delillerle baktığı davalar, yeniden görülür" dedi.

Balbay, TBMM'de basın toplantısı düzenlediği basın toplantısında iki maddelik yasa değişikliği ile tartışmalı davaların hepsinde hukuk zemininin oluşturulabileceğini söyleyerek, "Şu anda ortadan kaldırılmış olan özel yetkili mahkemeler tartışmalı delillerle baktığı davalar, yeniden görülür" dedi.

Siber Suçlar Sözleşmesi'nin kabul edildiğini hatırlatan Balbay, "Siber Suçlar sözleşmesi dijital verilerin nasıl delil olacağını ortaya koyuyor. Eğer dijital veriler, bu sözleşmeye aykırı ise kullanılamaz. Türk hukukunu bağlayan bir siber Suçlar Sözleşmesi var. Bu sözleşmenin özeti şu; bir bilgisayar insanın evidir. Bir belge arayacaksanız, bulunduğu yerde inceleyeceksiniz. Bir delil bulunduysanız, el koymadan zabıt tutacaksınız.

Dijital verilerler ilgili siber suçlar sözleşmesi imzalanıp yürürlüğe girdiğinden, dijital verilere dayalı davalar yeniden değerlendirilir. 6 Mart'ta yapılan değişiklikle dinlemelerin nasıl delil olacağı tartışıldı, yasalaştı, daraltıldı" dedi.

"Hukuk bugün Türkiye'de insanların yaşam güvenliği sağlamak yerine, insanlara tehdit unsuru olarak kullanılmaktadır" diyen Balbay, "Bu davalardan yargılanan insanlar ve aileleri, yas terapisi görüyorlar. Bugün 50'ye yakın davalar nedeniyle öldü. Bunlardan 9'u hapiste yatan insanlar ve bu yargılamalara muhatap olmuş insanlar. 40 kadarı da birinci derece yakını, 'Dava sürecine dayanamadı ve öldü' diye haberi yapılan insanlar. Şu anda Türkiye'de yavaşlatılmış ölüm cezası uygulanmakta" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement