CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu Açıklaması

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu Açıklaması

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, "Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Başkanlığı’nı bile bile muhalefet partisinin politikasına uygun olmayan bir davranışla AKP’ye teslim etmiştir" dedi.

02.07.2015 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, "Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Başkanlığı'nı bile bile muhalefet partisinin politikasına uygun olmayan bir davranışla AKP'ye teslim etmiştir" dedi.

Purçu, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek Edirne Keşan ilçesinde Roman mahallesine yapılan operasyonla ilgili açıklama yaptı. Purçu, "Hiçbir geçerli sebep yokken bin polis jandarma eşliğinde özel kuvvet ve TOMA'lar eşliğinde sabaha karşı beşte küçük çocukları, kadınları suçsuz insanları düşünmeden sosyal hizmet uzmanlar, psikologlar olmadığı ortamda bütün mahalleye baskın düzenlenmiştir. Bu baskın tamamen Roman mahallelerin tatbikat alanı olmasıyla alakalıdır. Polisin basına çıkmak için, bazı kişilerin terfi alması için Roman mahalleleri kullanılmaktadır. Bu tamamen etnik köken ayrımcılığının pekiştirilmesine yönelik bir operasyondur. Böyle bir operasyonda sadece iki kişi tutuklanmış, 45 kişi gözaltına alınmıştır. İki kişinin tutuklanma sebebi polise mukavemettir" ifadelerini kullandı.

Koalisyon ile ilgili soru üzerine Purçu, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin yapmış olduğu politikayı anlamak mümkün değil. Kendisine oy veren seçmenin inisiyatifi dışında hareket etmiştir. Bundan sonraki koalisyon görüşmelerinin rotası belli olmuştur. AKP-MHP büyük bir ihtimal yakınlaşma sürecine girmiştir" cevabını verdi.

Purçu, MHP ile CHP'nin aynı masada oturmasına ilişkin olarak, "Kapının kapandığını düşünüyoruz. Görüntü onu gösteriyor. Sayın Genel Başkanımızın da açıklamaları doğrultusunda bütün partilere kapımız açık. Bizim ilkelerimiz var. Bu ilkeler doğrultusunda bütün partilerle Genel Başkanı'mızın verdiği demeç doğrultusunda görüşülecek. Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Başkanlığı'nı bile bile muhalefet partisinin politikasına uygun olmaya bir davranışla AKP'ye teslim etmiştir" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement