CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Malatya'da Taziye Ziyaretinde Bulundu - Son Dakika
Politika

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Malatya'da Taziye Ziyaretinde Bulundu

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Malatya\'da Taziye Ziyaretinde Bulundu

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Ankara’daki patlamada hayatını kaybeden gençlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

16.10.2015 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden gençlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte Ankara'daki patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulunan Milletvekili Tuncay Özkan, parti il binası önünde basın açıklaması yaptı. Malatyalılara başsağlığı dileyen Özkan, "Bu toprakların bir çocuğu olarak, bu topraklar terörden çok çekmiş, acından inleyen topraklardır" diye konuştu.

Özkan, şunları söyledi:

"Çocuklarımızın, insanlarımızın, yurttaşlarımızın, barış isteyen insanların bu şekilde teröre kurban edilmesi çok dehşet bir olaydır. Bunun sorumluları mutlaka ve mutlaka istifa etmelidir. Siyasi sorumlular, bunun gereğini yerine getirmek zorundadırlar. Biz bunu sağlamak için bu seçim döneminde de, yeni oluşacak parlamentoda da bunun takipçisi olacağız. Çocuklarımızın katilinin peşini asla bırakmayacağız. Bu 'o siyasi parti, bu siyasi parti' meselesi değildir. Terör kimden, nereden, hangi amaçla, nasıl gelirse gelsin biz karşısındayız. Teröre karşı olmak, insanlığın yanında olmak demektir. Çünkü terör, bir insanlık suçudur. Ancak insanları terörden korumak için görevlendirilmiş, bu konuda yetkilendirilmiş insanların hesap vermeden bir yere gitmeleri mümkün değildir. Türkiye'de, Ankara katliamının hesabını vermeden bugünkü hiçbir yetkili hiçbir yere gidemez. Peşini bırakmayız" ifadelerini kullandı.

Suriye'de yapılan operasyonlar sonucu IŞİD militanlarının Türkiye'ye kaçtığını ileri süren Özkan, "Buradan yine uyarma gereği hissediyorum Rusya'nın Suriye'de giriştiği operasyonlar sonucu Türkiye'ye sızan geçmesi sağlanan IŞID militanları ve diğer terör guruplarının elemanlarının Türkiye'de yol açacakları yeni eylemlerin sorumluluğu da bu günkü iktidarın yakasındadır. Mutlaka etkin güvenlik önlemleri almak zorundalar. Her bir yurttaşımızın can güvenliğini sağlamakla sorumlu olanlar onlardır. Eğer bunları yapamayacaklarsa bıraksınlar biz yaparız. Türkiye'de barışı sağlarız. Türkiye'de insanlarımızın can güvenliğini sağlarız" dedi.

İHA'NIN DÜŞÜRÜLMESİ

Türkiye Cumhuriyeti sınırlarının, girenin çıkanın belli olmadığı bir yapı içerisinde olduğunu öne süren Özkan, "Türkiye yönetilemiyor. İnsansız hava aracını (İHA), Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Hava Kuvvetleri'mizin tespit edip düşürmesi Türkiye için güzel bir şey. Bunun niçin, kimden geldiğinin saptanması lazım. Türkiye'ye dönük bu saldırının niçin gerçekleştirildiği, saptanması lazım. Türk hava sahasını delen ya da ihlal etmeye kalkan kim olursa olsun bu karşılığı almalıdır. Çünkü bunların sonunda başımıza gelecek felaketleri kestirmemiz mümkün değildir. Türkiye'nin yanında, bu konudaki angajman kuralları var. Hava sahamız içerisine yaklaşma mesafeleri var. Bu mesafeleri aşan her kim olursa olsun Türkiye'den yanıtını almalıdır. Bugün içinde bulunduğumuz durum yönetilemediği için Türkiye hava sahamız delinmekte, kara sınırlarımız delinmekte, terör örgütleri tonlarca patlayıcıyı Ankara'nın göbeğine getirip çocuklarımızı katletmek için kullanmakta" diye konuştu.

1 Kasım'da CHP'ye oy atılmasını isteyen Özkan, "Biz 1 Kasım seçimleriyle bu yönetilememe durumunun ortadan kaldırılıp, Türkiye'nin emin ellere yönetebilecek insanlara teslim edilmesini istiyoruz. Bunu çocuklarımızın ölmemesi için istiyoruz. Çocuklarımızın doğru düzgün eğitim alması için istiyoruz. İnsanlarımızın doğru düzgün sağlık haklarından yaralanmaları için istiyoruz. İnsanlarımızın Türkiye'nin ürettiği zenginlikten adil pay alması için istiyoruz. Bugün Türkiye ne yazık ki lime lime dökülmektedir. Avucumuzdan kayan kum gibi tutamıyoruz" dedi.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise, Ankara'daki patlama sonrasında birçok partilinin başsağlığı dileklerini iletmek için Malatya'ya geldiğini belirtti. Malatya'nın acısının çok büyük olduğunu ifade eden Kiraz, "Patlama sonrası en büyük yarayı alan illerden birisi Malatya oldu. Patlamada yaralanan ve Malatyalı olan öğretmen Ata Önder Atabay da hayatını kaybetti. Hekimhanlı bir öğretmenimiz. Acımız her geçen gün büyüyor" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Malatya'da Taziye Ziyaretinde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement