CHP İzmir Teşkilatlarında Seçim Heyecanı - Son Dakika
Politika

CHP İzmir Teşkilatlarında Seçim Heyecanı

CHP İzmir Teşkilatlarında Seçim Heyecanı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ön seçime gireceği İzmir’de partililer heyecan yaşarken, yarın 129 bin 107 üye 37 noktada kurulacak 592 sandıkta oy kullanacak.

28.03.2015 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ön seçime gireceği İzmir'de partililer heyecan yaşarken, yarın 129 bin 107 üye 37 noktada kurulacak 592 sandıkta oy kullanacak.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir 2. Bölgeden ön seçime girmesi, yarın gerçekleştirilecek ön seçimde partililerin heyecanını daha da artırdı. 29 Mart Pazar günü hakim denetiminde yapılacak ön seçimde, detaylar da belli oldu. Yarın yapılacak ön seçimde, 1. bölgede 74, 2. bölgeden 81 aday adayı yarışacak. Sabah saatlerinden itibaren sandık başına gidecek 129 bin 107 parti üyesi, 37 noktada kurulacak 592 sandıkta oylarını kullanacak. Oylama, 08.00 ile 17.00 saatleri arasında yapılacak. Parti üyeleri, ön seçimde seçmen kartı ya da kimlik numarasının yazılı olduğu bir belgeyle oy verebilecek. Üyeler, kendilerine verilen pusulada milletvekili aday adaylarından en az 5, en çok 10 kişinin adını işaretleyecek.

KILIÇDAROĞLU 2. BÖLGEDEN SEÇİME GİRECEK

CHP İzmir İl Örgütü, 30 ilçeden gelecek bilgilerin hızlı bir şekilde toplanarak aktarılması amacıyla parti il merkezinde seçim izleme merkezi kurdu. Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ön seçime 2. Bölgeden girecek. Kılıçdaroğlu'nun sıra numarası 57 olacak. CHP İzmir İl Başkanlığı'nın saat 17: 00'de oylama işlemi tamamlanmasının ardından sonuçları aynı gün açıklayacağı öğrenildi.

"SÖZ ÖRGÜT EMEKÇİLERİNİN"

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter de ön seçime iyi bir şekilde hazırlandıklarını belirterek şöyle konuştu: "Bayram havasında gireceğimiz ön seçimler bizim için tam anlamıyla bir demokrasi şölenidir. Yıllardır örgütün beklediği, istediği ön seçim nihayet sayın genel başkanımızın isteğiyle hayat buldu. Şimdi söz örgüt emekçilerinin. Bu şölen için çok iyi hazırlandık. Hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra tekrar tekrar üzerinden geçerek kontrol ettik. Genel merkezimizle, ilçe başkanlıklarımızla birlikte koordineli bir çalışmaya imzaya attık. Artık söz üyelerimizin, sandık başına gidecek ve kendi adaylarını kendileri belirleyecek."

"LİSTE KESİNLİKLE SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Serter, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun ön seçimde Anahtar listesi olur mu?" şeklindeki iddialara ilişkin, "söz konusu dahi değildir" diye yanıt verdi. Serter, sözlerini şöyle sürdürdü: "Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, sayın genel başkanımızın ön seçimde anahtar listesi diye bir liste kesinlikle söz konusu değildir. Sayın genel başkanımız, herhangi bir anahtar listeyi, bu demokrasi şöleninin ruhuna uygun görmemektedir. Bunun aksi yöndeki tüm duyum veya söylemler dedikodudan başka bir şey olamaz. Biz, 7 Haziran'da İzmir'den sadece Başbakan değil, yapacağımız ön seçimden gelecek Bakanları da çıkaracağız." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP İzmir Teşkilatlarında Seçim Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement