CHP Kadın Cinayetlerini Meclis Gündemine Taşıdı - Son Dakika
Güncel

CHP Kadın Cinayetlerini Meclis Gündemine Taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 2014 yılında kaç kadın cinayeti işlendiğini, koruma taleplerinin kaçının karşılandığını sordu.

17.07.2014 10:38  Güncelleme: 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 2014 yılında kaç kadın cinayeti işlendiğini, koruma taleplerinin kaçının karşılandığını sordu.

Tanrıkulu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"2014 yılının ilk altı aylık dönemi itibariyle resmi kayıtlara göre kaç kadın cinayeti işlenmiştir? Kadın cinayetlerinin sayısı itibariyle Türkiye, AB ve OECD ülkeleri içerisinde kaçıncı sırada yer almaktadır.

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, Emniyet güçlerine acil durumlarda mahkeme kararını beklemeksizin kadını koruma yetkisini vermektedir. Kanunun yürürlüğe girdiği Mart 2012 tarihinden itibaren kaç kadın koruma talebinde bulunmuştur? Bu koruma taleplerinin kaçı karşılanmıştır? Koruma talebinde bulunduğu halde, bu talebine cevap alamadan öldürülen kadın sayısı kaçtır?

Polise acil durumlarda kadını koruma yetkisi veren 6284 sayılı kanun konusunda, emniyet teşkilatının ilgili birimlerine hizmet içi eğitim verilmiş midir? Verilmediyse polisin bu kritik yetkisini yerinde kullanması nasıl sağlanacaktır? Bu yönde bir eğitim verilmesi için İçişleri Bakanlığı ile koordinasyon halinde çalışılmasına dair bir plan mevcut mudur?

Mart 2012 tarihinden itibaren şiddet gördüğü şikayetiyle polise başvuran ve şikayetleri neticesinde devlet koruması alan kadınlar arasında devlet koruması altında iken öldürülen var mıdır? Varsa sayısı kaçtır?

6284 sayılı Kanunda tehlikeli durumlarda Tanık Koruma Kanununda öngörülen tedbirlerin şiddet tehlikesi altındaki kadınlar içinde uygulanabileceği öngörülmüştür? Bu sayede estetik operasyondan, kimlik değiştirmeye, ülke değiştirmeye kadar çeşitli tedbirler alınabilmesi mümkündür. Mart 2012 tarihinden itibaren kaç kadın için bu tedbirler uygulanmıştır?

Türk Ceza Kanununun töre saikiyle işlenen cinayetlerde indirim öngören 462.maddesi değiştirilerek bu tip cinayetler olması gerektiği gibi kasten adam öldürme kapsamına alındıktan sonra kadın cinayeti faillerinin kaç tanesi namus saikiyle işledikleri cinayetlerden ötürü haksız tahrik indirimi almıştır?

Sığınma evlerinde barınırken öldürülen kadınımız mevcut mudur? Sığınma evlerinin güvenliğinin sağlanması yönünde Bakanlığınızca ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?

Devlet korumasında olması gereken kadınların kimliklerinin ve yerlerinin kocalarına verilebilmesinin nedeni nedir? Bu konuda herhangi bir tedbir alınması düşünülmekte midir?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP Kadın Cinayetlerini Meclis Gündemine Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement