"Türkiye'de Kadın Olmak Gittikçe Zorlaşıyor" - Son Dakika
Güncel

"Türkiye'de Kadın Olmak Gittikçe Zorlaşıyor"

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, "Türkiye'de Kadın olmak gittikçe zorlaşıyor, kazandığımız haklar konusunda çok büyük geri adımlar atılıyor." dedi.

19.01.2015 21:52  Güncelleme: 23:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, " Türkiye'de kadın olmak gittikçe zorlaşıyor. Kazandığımız haklar konusunda çok büyük geri adımlar atılıyor" dedi.

Dokuzcan, partisinin İskenderun ilçe teşkilatını ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, CHP kadın kolları üyelerinin Türkiye'de ciddi çalışmalar yaptığını ve yer ayrımı gözetmeksizin ülkenin her yanına giderek vatandaşların sorunlarını dinlediklerini söyledi.

CHP kadın kollarının genel seçim hazırlıklarını sürdürdüğünü ve seçimin kadınlar için önemli olduğunu belirten Dokuzcan, şunları kaydetti:

"Türkiye'de kadın olmak gittikçe zorlaşıyor. Kazandığımız haklar konusunda çok büyük geri adımlar atılıyor.  Bizler Cumhuriyet Halk Partisi'nin kadın kolları olarak, kadın erkek eşitliği için yaptığımız çalışmaları her daim sürdüreceğiz. Buna hiçbir şey engel olamaz. Geçen yıl 294 kadın cinayete kurban gitti. Bir takım istihdam çalışmaları adı altında kadınlar toplumsal yaşamdan uzaklaştırıldı."

Kadınların kendi hakları için mücadele etmek zorunda kaldığını savunan Dokuzcan, "Bu sebepten dolayı omuz omuza mücadele vermek zorundayız. Kadın üzerinden siyaset yapan ve kadını ikinci plana atanlara karşı mücadelemizi sürdürmeli ve her kesime bunu anlatmalıyız" dedi.

Dokuzcan, kadın adına yapılacak her şeyin insanlık adına yapıldığını sözlerine ekledi. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Türkiye'de Kadın Olmak Gittikçe Zorlaşıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement