CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse: Kadınların Ölüm ve Acıya Dayanacak Gücü Kalmadı - Son Dakika
Güncel

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse: Kadınların Ölüm ve Acıya Dayanacak Gücü Kalmadı

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse: Kadınların Ölüm ve Acıya Dayanacak Gücü Kalmadı

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla geldiği Hatay'da partili kadınlarla bir araya geldi.

01.09.2016 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla geldiği Hatay'da partili kadınlarla bir araya geldi. Köse, kadınların ölüm ve acıya dayanacak gücü kalmadığını belirterek, dünya genelinde bir an önce barışın tesis edilmesi temennisinde bulundu.

CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Fatma Köse, İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ve kadın kolları üyeleri tarafından karşılandı. Ziyaret sonunda açıklamalarda bulunan Köse, kadınların ölüm ve acıya dayanacak gücü kalmadığını belirterek, dünya genelinde bir an önce barışın tesis edilmesi temennisinde bulundu.

2013'te Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde meydana gelen patlamayla 52 kişinin yaşamını yitirdiğini anımsatan Fatma Köse, şunları söyledi:

"Reyhanlı patlamasında bizleri paramparça ettiler. Hayallerimizi, umutlarımızı, hislerimizi, sevdiklerimizi çaldılar. Acımız sadece gözyaşımız değil, öfkemiz oldu. Aynı zamanda onun için bugün günlerden Reyhanlı. Biz, bir daha Reyhanlı acısı yaşamak istemiyoruz. k. Yeryüzünün korunmasına ve yaşamın hepimiz için iyileştirilmesine harcanacak gelirin, bombalara, öldürmeye harcanmasını istemiyoruz."

Sonuna kadar barıştan yana olacaklarını kaydeden Fatma Köse, "Savaşa karşı barışı, baskı, şiddet ve zora karşı da özgürlüğü ve demokrasiyi, adaleti ve eşitliği savunuyoruz, ölümlerin bizi birbirimizden daha uzağa savurmaması için, çocuklarımız ve çocukluğumuz savaşlara kurban gitmesin diye 'barış hemen şimdi' diyoruz" diye konuştu.

Fatma Köse daha sonra partililerle birlikte Hatay'ın tarihi yerlerini ziyaret etti.

- Hatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse: Kadınların Ölüm ve Acıya Dayanacak Gücü Kalmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement