CHP Kadın Kolları Kadınların Öldürülmesine Tepki Gösterdi - Son Dakika
Yerel

CHP Kadın Kolları Kadınların Öldürülmesine Tepki Gösterdi

CHP Kadın Kolları Kadınların Öldürülmesine Tepki Gösterdi

CHP Kayseri İl Kadın Kolları, yaptığı basın toplantısı ile kadınların öldürülmesine tepki gösterdi.

21.07.2014 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kayseri İl Kadın Kolları, yaptığı basın toplantısı ile kadınların öldürülmesine tepki gösterdi.

İl kadın kolları yönetim kurulu adına konuşan Kıvılcım Akdağ "Kadınlar kendi hayatları hakkında karar vermek isterken, sudan sebepler nedeniyle her gün erkekler tarafından öldürülüyor. Bu erkekler kimi zaman eşleri, ayrıldığı eşleri, babaları ya da sevgilileri oluyor "dedi.

Akdağ "2013 yılında 214 kadın öldürülmüş. Bunların 10'u devletin koruması altındaydı.2014'ün ilk altı ayında ise 129 kadın katledildi. ve bu kadınların 11'i koruma tedbir kararlarına rağmen katledildi. Temmuz ayının ilk haftasındaki 2 günde ise 6 kadın, sadece kadın oldukları için öldürüldü. Kayıtlara kadın cinayeti olarak geçmeyen de cabası. Kadın cinayeti geleneklerimizden beslenen zihniyetle yani kadınları eşit görmeyen, kadın üzerinde erkelerin kontrol kurmasını isteyen ilk davranışla başlıyor "diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili bir soruya ise basın açıklamasında hazır bulunan CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, "Ekmeleddin Bey Cumhurbaşkanı adayımız Perşembe günü buradalar. Son görüşmelerimize göre hava yolu veya kara yolu ile geleceği net değil. Sayın valimizden bir randevu talebimiz var. Alan bulmakta zorlanıyoruz. Kapılar kapanmış vaziyette. Ne hikmetse devletin bütün kurumları ayın 24'üne dolu. Kadir Has dahil, salonlar dahil. Bizde sokakta yapalım diye düşündük" cevabını verdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Kadın Kolları Kadınların Öldürülmesine Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement