Chp, Kahramanmaraş'ta Geçici Barınma Merkezine Karşı Çıktı - Son Dakika
Politika

Chp, Kahramanmaraş'ta Geçici Barınma Merkezine Karşı Çıktı

CHP milletvekilleri, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesi Sivricehüyük Mahallesi sınırları içerisinde Suriyeliler için 25 bin kişilik geçici barınma merkezi inşasına karşı çıktı.

14.06.2016 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP milletvekilleri, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesi Sivricehüyük Mahallesi sınırları içerisinde Suriyeliler için 25 bin kişilik geçici barınma merkezi inşasına karşı çıktı.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Gökdağ, CHP'nin Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ve beraberinde Sivricehüyük Mahallesi sakinleriyle TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Mehmet Gökdağ, yanlış Suriye politikası nedeniyle, göçmen akını sorunu yaşandığını savundu. Gökdağ, bölge halkının rızası olmadan 25 bin kişilik göçmen kampı yapılmak istendiğini, bunun bölgede huzursuzluk çıkaracağını, güvenliği sıkıntıya sokacağını ileri sürdü.

Vali ve askeri yetkililerle görüştüklerini aktaran Gökdağ, bu söylemlerinin sonuç vermemesi üzerine bölgede yaşayan anaların, bacıların seslerini duyurmak için Meclise geldiğini söyledi. Gökdağ, bu sesin duyulmasını; sesin, barış, kardeşlik, sevgi bağlarının devam etmesini talep ettiğini belirterek, söz konusu kamptan vazgeçilmesini istedi.

Mehmet Tüm, vatandaşların mültecilere karşı çıkmadığını ancak seçilen bölgenin, uygun olmadığını öne sürdü. Tüm, bölge halkının sesine kulak verilmesini, hükümetin bu karardan vazgeçmesi gerektiğini savundu.

Hüseyin Çamak, konteyner kentin, yöre halkının rızası alınmadan, oldubittiye getirilerek insanların yaşam alanının ortasına kurulmak istendiğini öne sürdü. Çamak, bunun, farklı inanç ve kültürlerin yoğun olduğu yerlerde yapılmak istenmesinin soru işaretleri doğurduğunu iddia ederek, "Maraş katliamı deneyimi yaşayan vatandaşlar, doğal olarak yarınlarından endişe ediyor. Can güvenliğinden endişe eden Sivrircehöyük halkı kamp girişimine karşı direniyor." dedi.

Gamze Akkuş İlgezdi, katliamlarının yarasını saramayan Kahramanmaraş'ın, başka halklara yurt olamayacağını belirterek, kampla beraber yöre halkının mülteci durumuna düşeceğini savundu.

CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, bu karar alındığında Başbakanlık koltuğunda Ahmet Davutoğlu'nun oturduğunu anımsatarak, "Yeni Başbakan ve valiye çağrımızdır, bu inattan vazgeçsinler. İsminde Ali olan başbakan, adına layık ol." ifadesini kullandı.

Sivricehüyük Mahallesi sakinleri de bu kampın mera alanına, içme sularının olduğu alana yapılmak istendiğini, içme suyunda şimdiden kesintilerin yaşandığını savunan Öztunç, şunları kaydetti:

"Savaş mağduru Suriyelilere karşı değiliz, birlikte yaşamdan yanayız. Ancak insanlar arasında diyalog sağlanır, kimsenin yaşam alanına müdahale etmeden, planlama yapılarak birlikte yaşam sağlanabilir. Oldu bittiye getirilerek, hiçbir bilgi verilmeyerek, ekmeğimize göz dikilerek olmaz."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Chp, Kahramanmaraş'ta Geçici Barınma Merkezine Karşı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement