CHP Kara Harekâtına Karşı - Son Dakika
Güncel

CHP Kara Harekâtına Karşı

CHP Kara Harekâtına Karşı

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi Türkiye'nin İŞİD ile mücadelede uluslararası koalisyonun içinde olması gerektiğini belirtti ancak "Askeri harekât işin olmaması gereken boyutu" dedi.

29.09.2014 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Suriye ve Irak'la ilgili tezkereler konusundaki tavırlarının "içeriğe" bağlı olduğunu söyledi. Hamzaçebi " Tezkereler henüz Meclis'e gelmedi, yeni içerik olacağı söyleniyor. IŞİD törer örgütü olarak tanımlanacak mı? Geldiğinde daha iyi değerlendirilecektir" dedi.

Hamzaçebi, Türkiye'nin coğrafi konumu nedeniyle bölgenin önemli ülkelerinden biri olduğunu belirtti, askeri harekat dışındaki seçeneklere destek vereceklerini söyledi:

"Suriye, Irak tarihi komşularıdır, beraberce yaşayacağız. Kara harekatının parçası olarak kalkıştığı vakit gelecek dönemlerde bunun etkisi olumsuz olacaktır. ABD güçleri bu bölgeden çekildiğinde Türkiye bu ülkelerle yaşamaya devam edecektir. Türkiye'nin IŞİD'in vahşi uygulamalarına seyirci olması elbette düşünülemez. Askeri harekat işin olmaması gereken boyutu, Türkiye bunun dışında hangi destek gerekiyorsa vermeli ve uluslararası koalisyonun içinde olmalı."

'Bakanlar Kurulu kararı yok'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da Meclis'te düzenlediği basın toplantısında IŞİD'in terör örgütü listesine alınmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararı olduğunun söylendiğini, ancak Resmi Gazetenin hiçbir sayısında böyle bir kararı göremediğini belirtti:

"Ben atlamış olabilirim. Eğer yanılıyorsam beni düzeltsinler. Bu Bakanlar Kurulu kararı hangi resmi gazetede yayınlandı? IŞİD terör örgütü ilan edildi mi edilmedi mi? IŞİD, Bakanlar Kurulu kararıyla bir terör örgütü ilan edilmişse, bu Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bildirilir, örgütün Türkiye'deki faaliyetleri takip altına alınır. Böyle bir karar olmadığı için Emniyet Genel Müdürlüğü listesinde IŞİD diye bir örgüt yok."

Tanrıkulu böyle bir karar olmadığı için IŞİD'in BM kararlarına rağmen Türkiye'de faaliyet gösterdiğini ve Türkiye'yi lojistik üs olarak kullandığını savundu. Tanrıkulu, "3 yıldır hükümetin IŞİD'e destek verdiğini, geçişlere göz yumduğunu ifade ettik. Bu örgüte binden fazla giden insan var. Hangisi hakkında ne işlem yapıldı?" diye sordu.

Tanrıkulu, bir soru üzerine, Süleyman Şah türbesinin bulunduğu toprakların 25 askerle korunamayacağını savunarak, "Umarım yeni bir rehine krizi olmaz" dedi.

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel CHP Kara Harekâtına Karşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement