CHP Kars Gençlik Kolları Başkanlığı'ndan Cemil Kırbayır Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Kars Gençlik Kolları Başkanlığı'ndan Cemil Kırbayır Açıklaması

CHP Kars Gençlik Kolları Başkanlığı\'ndan Cemil Kırbayır Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Gençlik Kolları Başkanı Erdi Yıldırım, 2002 yıulında zaman aşımına uğrayan, 2011 yılında TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu başvurularak tekrar açılması istenen Cemil Kırbayır, davasının Kars Cumhuriyet Başsacılığı’nca halen açılmadığını belirtti.

28.02.2015 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Gençlik Kolları Başkanı Erdi Yıldırım, 2002 yıulında zaman aşımına uğrayan, 2011 yılında TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu başvurularak tekrar açılması istenen Cemil Kırbayır, davasının Kars Cumhuriyet Başsacılığı'nca halen açılmadığını belirtti.

CHP Kars İl Başkanlığı Binası'nda gazetecilere açıklama yapan Gençlik Kolları Başkanı Erdi Yıldırım, "12 Elül 1980 darbesinden hemen bir gün sonra göz altına alınan ve zalimce3 işkenceler sonucu ölüdürülen Cemil Kırbayır'ı hatırlatmak için buradayız. Yapılan bu insanlık suçu unutulmuş göz ardı edilmiştir. Fakat Cemil Kırbayır'ı yakalayn ve ona işkence eden polilere 22şer maaş ödül verilmesi ve bu ödülün arkasında ve faili meçhul olarak kalmasında parmağı olan dönemin Emniyet genel Müdür muavini ve AK Parti'de 3 dönem milletvekilliği yapmış olan Abdulkadir Aksu olduğu ortaya çıkmıştır" dedi.

Cemil Kırbayır 13 Eylül 1980'de evden alınmış 247. Piyade Alayı'nda 1 hafta tutulduktan sonra Kars Askeri Gözetim Evi'ne gönderilmiştir. Kırbayır o dönem sorgu evi olarak kullanılan Dede Korkut Eğitim Enstitüsü'nde sorgulanırken, 8 Ekim 1980'de zalimce işkence edilerek katledilmiştir diyen Erdi Yıldırım, "Öldürülen Kırbayır'ın dosyası 2002 yılında zaman açımına uğramış ve 2011 yılında TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na başvurularak tekrar açılması istenen dava hala kars Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılmamıştır. Biz CHP Kars İl Gençlik Kolları Başkanlığı olarak bu davanın takipçisi olacağız. Öldürülen Cemil Kırbayır bizim abimiz ve demokrasi uğruna hayatını kaybettiğimiz yoldaşımız, en önemlisi bu vatanın bir evladıdır. Yapılan zalimce işkenceler ve ölümüne dair tüm şaibelerin ortadan kalkması için gerekli olan işlemlerin başlatılmasını ve bu ülkede olan yüzlerce faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasını istiyor ve bunun için elimizden gelen herşeyin yapılacağının sözünü veriyoruz" diye konuştu.

Cemil Kırbayır'ın annesi Berfo Ana'ya sözlerinin olduğunu ifade eden CHP Gençlik Kolları Başkanı Erdi Yıldırım, özetle şunları söyledi:

"Kırbayır'ın annesi ve faili meçhüllerin annesi simgesi olan Berfo anaya sözümüz var. Oğlunun katilleri ve mezarının bulunmasına ilişkin CHP Kars Gençlik Kolları Başkanlığı olarak her zaman bu davanın takipçisi olacağız. Ayrıca yapılan işkenceleri kınıyor ve işkencenin bir insanlık suçu olduğunu belirterek bir kez daha gerekli işlemlerin başlatılması için çağrıda bulunuyoruz." - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Kars Gençlik Kolları Başkanlığı'ndan Cemil Kırbayır Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement