CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Yenidünya: "Protokol Vekili Olmayacağım" - Son Dakika
Yerel

CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Yenidünya: "Protokol Vekili Olmayacağım"

CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Yenidünya: "Protokol Vekili Olmayacağım"

CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, 7 Haziran’da seçilmesi durumunda protokolde oturan bir vekil olmayacağını, aksine çalışan bir vekil olacağını söyledi.

18.05.2015 22:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, 7 Haziran'da seçilmesi durumunda protokolde oturan bir vekil olmayacağını, aksine çalışan bir vekil olacağını söyledi.

Partisinin İnebolu ilçesinde düzenlediği aday tanıtım toplantısına birlik ve beraberlik yemeğine katılan Prof. Dr. Yenidünya, protokol vekili olmayacağını, tüm gayretiyle Kastamonu'nun ve Kastamonu'nun ilçelerinin sorunlarını çözmek için gayret göstereceğini vurguladı. İnebolu Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen tanışma ve iktidara yürüyüş yemeğinde köylüler, emekliler, işçiler, esnaflar, öğrenciler, işsizler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Salonda oturacak yer bulamayan birçok kişi, Yenidünya'yı ayakta ve dışarıda dinledi.

2011 yılından 2015 yılına kadar geçen süreç içerisinde hem İnebolu'da hem de Kastamonu'da değişen bir şeyin olmadığını ifade eden Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, 2011 yılında verilen yol hastane, adalet sarayı gibi sözlerin tutulmadığını söyledi. Gördüğü yakın ilgiden son derece memnun olduğunu ve gösterilen ilginin karşılığının mutlaka alınacağını dile getiren Prof. Dr. Yenidünya, "Kahraman atalarımızın kahraman torunları sizlerin bana yaşattığınız heyecanı daha önce hiç yaşamadım. Meslek hayatımda yeri geldi binlerce insana hitap ettim ancak burada duyduğum mutluluğu daha önce tatmadım. Sizlere hizmet etmek, sizlere kayık olmak, sizlerin bir evladı olmak ve bir evladın vatanına, milletine ve ailesine hizmet etmek bir insana nasip olabilecek en güzel hediyedir. Bir insana Mevla'nın nasip ettiği en güzel nimettir. İnşallah Mevlam bana sizlere, Kastamonu'ya hizmet etmeyi nasip eder" dedi.

"BU DEVRAN BÖYLE DEVAM ETMESİN"

CHP iktidarında Kastamonu'da geri kalmışlığın sona ereceğini belirten Prof. Dr. Yenidünya, "Biliyorsunuz sosyal yardımlar var. Çiftçiye verilen destekler var. Biz iktidara geldiğimiz zaman bu yardımlar eksilmeyecek aksine artarak devam edecek. Sosyal yardımlar bu topraklarda yaşayan vatandaşlarımıza helaldir. Biz Küre'den bu tarafa unutulan bir neslin çocuklarıyız. Bu unutulmuşluğa artık bir son vermeliyiz. Bu topraklar Türkiye'de en fazla göç veren topraklardır. Çocuklarınız, yavrularınız evlerinde AŞ bulamadıkları için, iş bulamadıkları için göç etmek zorunda kalıyorlar. Benim annem babam da iş ve AŞ sebepleri yüzünden büyükşehre göç etmek zorunda kalmış. Bu devran böyle devam etmesin artık. Bu devranı böyle devam ettirmeyin artık" diye konuştu.

"SİZİN İÇİN MASAYA VURACAK VEKİLE İHTİYACINIZ VAR"

2011 yılında siyasal iktidar tarafından verilen vaatlerin kaçta kaçının gerçekleştiğinin iyi sorgulanması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Yenidünya, "Acaba sizlere vaat edilenlerin kaçta kaçı gerçekleşmiş? Eğer 2011 yılında sizlere vaat ettiklerini yerlerine getirdilerse ben onları sizden daha çok alkışlarım. Sizlere hak ettiğiniz hizmeti etmişlerse ben sizden daha fazla onları alkışlarım. Siz her şeyin en iyisine layıksınız. Eğer siz değil de başkaları bunlara layıksa, onları da alkışlarım. Sizlere 2011 yılında neler söylendiğine bir bakmak gerekiyor. Size 2011 yılında 'Sahilde yolu olmayan köy bırakmayacağız' denmiş. 'İnebolu-Kastamonu Yolu'nu 35-40 dakikaya indireceğiz' denmiş. 'Biz İnebolu'ya Adalet Sarayı açacağız' denmiş. 'İnebolu'ya tam teşekkülü devlet hastanesi açacağız' denmiş. Bu verilen vaatler nerede? Bunların yapılmamasının, bu sözlerin tutulmamasının tek nedeni seçilenlerin sizlerin derdiyle dertlenmemeleridir. Sizlerin duyguları ile duygulanmamalarıdır. Onlar sadece oyları aldılar ve meclisin koltuklarına oturdular. Orasını çalışma makamı değil, oturma makamı olarak gördüler. Ama bilinmelidir ki Türkiye Büyük Millet Meclisi oturma değil, çalışma makamıdır. Sizlerin protokol vekillerine ihtiyacınız yok. Sizlerin halk adamına, sizden olacak adama ihtiyacınız var. Sizin için çalışacak, çabalayacak, sizin diliniz, sözünüz olacak, sizin için masaya vuracak vekile ihtiyacınız var" şeklinde konuştu.

"PROTOKOL VEKİLLERİNE OY VERMEYİN"

7 Haziran sabahı oy kullanmak için sandığa gidildiğinde iyi düşünülmesi gerektiğine dikkat çeken CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, şöyle konuştu:

"Oyunuzu işiniz, aşınız, çocuklarınız, torunlarınız için, geleceğiniz için kullanın. Oy verin ki temsil ettirin kendinizi. Sizin sözünüz, sizin temsilciniz, sizin derdiniz olmazsam namerdim. Biz bu toprakların çocuklarıyız. Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için diyoruz. İnsanları düşüncelerine, ideolojilerine göre ayırmıyoruz. Hepimiz için çok çalışacağız. Bu sebeple tekrardan söylemek istiyorum. Kendinize en yakın gördüğünüz insana oy verin. Ağalara, paşalara, eli cebinde gezenlere, protokol vekillerine oy vermeyin." - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Yenidünya: 'Protokol Vekili Olmayacağım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement