CHP Kdz. Ereğli ve Alaplı İlçe Başkanları 2. Sırayı İstedi - Son Dakika
Yerel

CHP Kdz. Ereğli ve Alaplı İlçe Başkanları 2. Sırayı İstedi

CHP Kdz. Ereğli ve Alaplı İlçe Başkanları 2. Sırayı İstedi

Zonguldak’ın Ereğli ve Alaplı ilçesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe başkanları düzenledikleri basın toplantısında 2. sıranın Ereğli ve Alaplı’ya verilmesini istedi.

16.03.2015 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ve Alaplı ilçesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe başkanları düzenledikleri basın toplantısında 2. sıranın Ereğli ve Alaplı'ya verilmesini istedi.

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ile Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun ortak bir basın açıklaması yaparak 7 Mart tarihinde yapılan ön seçimde 1.3.4 ve 5. Sıra adaylarının belirlendiğini ancak listede Ereğli ve Alaplı adayının bulunmadığına dikkat çekti. İki ilçe başkanı adına basın açıklamasını yapan Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, CHP Genel Merkezi'nin kontenjan olarak ayırdığı 2.sıranın Ereğli ve Alaplılı bir adaya verilmesini istediklerini söyledi. Kartal açıklamasında "İkinci sıra hariç, 1, 3, 4 ve 5. Sıralar eğilim yoklamasında belirlenmiştir. Parti üyelerimizin özgür iradesi ile belirlenen bu sıralamaya saygılıyız. Bu konuda takdir genel merkezimizindir. Ancak Zonguldak'ın en büyük ilçesi Ereğli'den, Zonguldak'ın en büyük bölgesi Ereğli ve Alaplı'dan hiçbir aday adayı bu sıralamada yer alamamıştır. Tüm Zonguldak kamuoyunun kabul ettiği ve coğrafi olarak üçlü sacayaklarından birini oluşturan Ereğli ve Alaplı bölgesinden bir aday adayının yer almadığı bir sıralama topal kalacaktır. İkinci sıra Kdz. Ereğli ve Alaplı bölgesinindir. Herkesin buna saygı göstermesi gerekir. Bunun dışındaki çaba ve gayretler gerçekleri göz ardı etmektir. CHP'yi sıkıntıya sürükleyebilecek tutum ve davranışlardan herkesin kaçınması gerekir. 2002, 2007 ve 2011 genel seçimlerinde Kdz. Ereğli ve Alaplı bölgemiz sürekli 3. ve 5. sıralarda yer almıştır. İl ve tüm ilçe teşkilatlarımızın bizim bu haklı talebimize anlayışla ve sağduyuyla yaklaşması partimizin başarı düzeyini yükseltecektir. CHP'nin hedefi Zonguldak'ta birinci, Türkiye'de iktidar olmaktır. Biz Kdz. Ereğli ve Alaplı ile örgütleri, belediye başkanları, belediye ve il genel meclisi üyeleri olarak, Ereğli ve Alaplı'da CHP'ye gönül vermiş üyeler olarak iki komşu ilçe olarak birlikte hareket ederek dayanışma içerisinde olacağımızı ilan ediyoruz" dedi.

Kartal basın açıklamasının ardından gazetecilerin soruları üzerine sıralamanın aynen kalması ve kontenjan kullanılmaması noktasında bir takım çalışmalar yapıldığı duyumlarını aldıklarını belirterek önlem almak için bu uyarıları yaptıklarını söyledi.

CHP Alaplı İlçe Teşkilatı Başkanı Hüseyin Tosun'da Zonguldak'ın batısında yer alan iki ilçe olarak milletvekilliği noktasında uzun yıllardır temsil edilemediklerini belirterek kontenjanın temsiliyette noksanlık olan yere verilmesini istedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Kdz. Ereğli ve Alaplı İlçe Başkanları 2. Sırayı İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement