Chp, Kırklareli'de Birlik Mesajı Verdi - Son Dakika
Politika

Chp, Kırklareli'de Birlik Mesajı Verdi

Chp, Kırklareli\'de Birlik Mesajı Verdi

CHP Genel Merkezi tarafından Kırklareli Belediye Başkanı Adayı gösterilen ve adaylığı tartışmalara yol açan Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli’nde coşkuyla karşılandı.

14.02.2014 19:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Merkezi tarafından Kırklareli Belediye Başkanı Adayı gösterilen ve adaylığı tartışmalara yol açan Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli'nde coşkuyla karşılandı.

Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun Kırklareli Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmasının ardından istifa eden ancak CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteği üzerine istifalarını geri çeken CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ve CHP Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan da Kesimoğlu'nun yanında yer aldı. Kesimoğlu, Dibek ve Çağlayan ile birlikte Kırklareli'de seçim çalışmalarına başladı. Babaeski gişelerinde partililer tarafından karşılanan Kesimoğlu, yaklaşık 300 araç konvoyu ile kent merkezine girdi. İstasyon Caddesi'nden belediye binasına kadar yürüyerek vatandaşı selamlayan Kesimoğlu, burada mevcut belediye Başkanı Cavit Çağlayan ile birlikte partisinin il başkanlığı önünde vatandaşa ve partililerine seslendi.

Kesimoğlu partisinin önünde yaptığı konuşmasında, "30 Mart akşamı sizden alacağım yetkiyle, size hizmet etmeye talip olurken elbette sevgili arkadaşım Cavit Çağlayan'ın engin bilgi ve tecrübesinden yararlanacağım" dedi.

CHP ailesinin geniş bir aile olduğunu ve zaman zaman geniş ailelerde fertler arasında görüş ayrılıkları olabileceğini dile getiren Kesimoğu, "Biz geniş bir aileyiz. Ailenin fertleri arasında zaman zaman görüş ayrılıkları olabilir. Bu demokrasinin gereğidir ve geniş bir aile olmanın özelliğidir. Zaman zaman belki aramızda görüş ayrılıklarına düştük ama hiçbir zaman particiliğimizi ve demokrasi anlayışımızı zorlamadık. 2 bucuk yıl parlamentoda karanlığa karşı mücadele ettik. Kırklareli Karaumur Caddesinden haykırıyoruz. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır" diye konuştu.

Hayatının hiçbir döneminde koltuk sevdası içerisinde olmadığını kaydeden Kesimoğlu, "Bu bir bayrak hizmet yarışıdır. Hayatımın hiçbir alanında, döneminde koltuk sevdası içerisinde olmadım. Makam hırsı içerisinde olmadım. Yine aynı mütevazi yaklaşımın ile size hizmet edeceğim. Sizin hak ettiğiniz, sizin özlediğiniz, beklediğiniz çağdaş hizmetleri yerine getirebilmek için bayrağı daha üst noktalara taşıyacağım. Biz yapacağız siz bizi denetleyeceksiniz. Demokrasilerde en büyük hakem halktır. Size gelip hesap vereceğiz" ifadelerini kaydetti.

"KIRKLARELİ MUSTAFA KEMAL'İN KALESİ"

Kesimoğlu, Kırklareli'nin çağdaş, Atatürkçü yapısından dolayı iktidar partisinin kenti ele geçirmek istediğini iddia ederek, "Buna asla fırsat vermeyeceğiz. Milletvekili geliyorlar, milletvekili gidiyorlar. Bakanların biri geliyor, biri gidiyor. Parlamentodaki bütün milletvekillerini göndersinler, bakanlar kurulunu Kırklareli'ne getirsinler, isterlerse başbakan getirsinler ama biz görevimizin bilincindeyiz. Burası Atatürk'ün Mustafa Kemal'in kalesi" şeklinde konuştu.

Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek de, "30 Mart akşamı CHP'nin belediyesini mutlulukla, seve seve o güne kadar büyük bir başarı ile yapmış olan Çağlayan'dan Kesimoğlu'na devir edeceğiz" ifadelerine yer verirken, mevcut belediye Başkanı Cavit Çağlayan ise, "Kırklareli'ye, partimize ve ailesine hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bugünden itibaren CHP için seçim alınmıştır. Kendisini canı gönülden destekliyorum" ifadelerini kaydetti. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Chp, Kırklareli'de Birlik Mesajı Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement