CHP Kırklareli Milletvekili Dibek Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Kırklareli Milletvekili Dibek Açıklaması

CHP Kırklareli Milletvekili Dibek Açıklaması

"Ağustos ayında cumhurbaşkanlığı seçimi olduğu için il ve ilçe kongrelerinin sonbaharda yapılacağını düşünüyorum"

21.04.2014 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, "Ağustos ayında cumhurbaşkanlığı seçimi olduğu için il ve ilçe kongrelerinin sonbaharda yapılacağını düşünüyorum" dedi.

Dibek, Lüleburgaz'da partisinin düzenlediği toplantıda, yerel seçimlerde Türkiye genelinde olduğu gibi Kırklareli'nde de istedikleri sonucu alamadıklarını söyledi.

Kırklareli'nde, 2009 yerel seçimlerine göre 7,5 kayıpları olduğunu belirten Dibek, şöyle konuştu:

"Yerel seçimde ülke genelinde yüzde 30'un üzerinde bir oy almayı hedefliyorduk ama Türkiye genelinde olduğu gibi Kırklareli'nde de oylarımız aşırı olmasa da düşüş gösterdi. Eğer biz 2014 yılında iktidar olmak istiyorsak yüzde 35'in üstünde bir oy almamız lazım. İktidarı hedefleyen tüm partilerin bu rakamın üstüne çıkması gerekiyor."

Dibek, yerel seçimlerde belediye başkanlığı, il ve ilçe meclis üyeliği adayı olmak isteyen parti meclis üyelerinin istifa etmesiyle yönetimlerde yedeğin yediğine gelindiğini dile getirdi.

Türkiye genelinde yapacakları il ve ilçe kongrelerine de değinen Dibek, şöyle devam etti:

"Önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Ağustos ayında Cumhurbaşkanı seçimi olduğu için il ve ilçe kongrelerinin sonbaharda yapılacağını düşünüyorum. Genel merkezin de tahmin ediyorum eylül, ekim ve kasım gibi hızlı bir şekilde kongreleri yapacağına inanıyorum."

Toplantıya, CHP Lüleburgaz Başkanı Alaaddin Güncer, Kırklareli Belediye eski Başkanı Cavit Çağlayan, Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, Evrensekiz Belediye Başkanı Mustafa Nalbant ve partililer katıldı. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Kırklareli Milletvekili Dibek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement