CHP Kırklareli Milletvekili Dibek Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Kırklareli Milletvekili Dibek Açıklaması

CHP Kırklareli Milletvekili Dibek Açıklaması

''Ben 'aday CHP içinden olsun' söylemlerini yanlış buluyorum, çünkü biz parti başkanı değil cumhurbaşkanı seçeceğiz''

30.06.2014 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, "Ben 'aday CHP içinden olsun' söylemlerini yanlış buluyorum, çünkü biz parti başkanı değil cumhurbaşkanı seçiyoruz" dedi.

Dibek, partisinin Lüleburgaz ilçe başkanlığında düzenlenen toplantıda CHP'nin ve MHP'nin cumhurbaşkanlığı seçimi için ortak aday gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu'na kendisinin de destek verdiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecinde önce parti üyelerinin daha sonrada oda ve STK'ların görüşlerini aldığını belirten Dibek, "Ben 'aday CHP içinden olsun' söylemlerini yanlış buluyorum, çünkü biz 10 Ağustos'ta parti başkanı değil cumhurbaşkanı seçeceğiz. Biz bu seçimi kazansak da olur kazanmasak da olur' diyerek aday belirleme lüksümüz yok. Bizim adayımız tüm toplumu kucaklayacak ve halkımızı bütünleştirecek biri olmalı" diye konuştu.

İhsanoğlu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına çıkartılacak en güçlü aday olduğunun altını çizen Dibek,"MHP ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayında birleşmesi de eleştiriliyor. Şimdi CHP'nin ülke genelinde oyu yüzde 28, MHP'nin de oyu yüzde 17'dir. AKP'nin de oyu yüzde 44'dür. Ben inanıyorum ki Ekmel bey ilk turda yüzde 44'ler bandında oy alacak. Bu adayın doğruluğunu Ankara'da AKP'lilerin gözlerinde de görüyorum" dedi. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Kırklareli Milletvekili Dibek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement