CHP Kırşehir Mitingi - Son Dakika
Güncel

CHP Kırşehir Mitingi

CHP Kırşehir Mitingi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu (2): "Geçen gün Kars'taydım. Dediler ki, 'Gürcistan'da mazot 2 lira'. Petrol yok orada.

15.03.2014 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Geçen gün Kars'taydım. Dediler ki, 'Gürcistan'da mazot 2 lira." Petrol yok orada. Türkiye'de 5 lira. Şimdi çiftçi kardeşim düşünsün. Neden Türkiye'de bana 5 liraya mazot satıyorlar. Önemli bir cümle... Siyasette, iktidarda olanlar zenginleşirse, halk fakirleşir. Siyasetçinin zenginleşmemesi lazım" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin mitinginde yaptığı konuşmada, Kırşehir'in bölgenin önemli şehirlerinden bir tanesi olduğunu ifade ederek, kentin iyi bir belediye başkanına ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Montaj olduğu belirtilen ses kayıtlarına da değinen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Paniğe kapılmış, sokak sokak, cadde cadde geziyor. Diyor ki, 'bunların hepsi montaj', inanıyor musunuz? Eğer bunlar montajsa ben ona bir soru sordum. Dedim ki, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının kayıtlarını yayınla. Çünkü, 76 milyon yurttaşın ses kaydı oradan geçiyor. Kim kiminle, nerede, kaç dakika, kaç saniye konuştuğu orada belli. Yayınladı mı? Ben de biliyorum yayınlayamaz. Çünkü o yürütme organının başı. Siz biliyorsunuz değil mi? 'Ben yürütme organının başıyım' diyordu. E, zaten biliyorum senin yürütme organının başı olduğunu."

Türkiye'de mazotun, elektriğin çok yüksek fiyatlarla satıldığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Geçen gün Kars'taydım. Dediler ki, 'Gürcistan'da mazot 2 lira'. Petrol yok orada. Türkiye'de 5 lira. Şimdi çiftçi kardeşim düşünsün. Neden Türkiye'de bana 5 liraya mazot satıyorlar? Önemli bir cümle... Siyasette, iktidarda olanlar zenginleşirse, halk fakirleşir. Siyasetçinin zenginleşmemesi lazım. Niye zenginleşiyor siyasetçi? Siyasetçinin halkı soymaması lazım. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını almaması lazım. Kul hakkı yememesi lazım.  Öyle mi? O zaman tarih geliyor. Ayın 30'unda sandığa gideceğiz. Kolkola gideceğiz. Ailecek gideceğiz ve çalışacağız" diye konuştu.

Kırşehirlilerin 30 Mart'ta yeni ve güzel bir tarih yazacağını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, Kırşehir Belediye Başkan adayı Deniz Akpınar'ı yanına çağırarak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Düne kadar kadınların başörtüsü üzerinden siyaset yapılıyordu. Buradan söylüyorum. Kırşehir'deki bütün kadın kardeşlerime sesleniyorum. İster başınız açık olsun, ister kapalı olsun. Bütün kadınların benim başımın üstünde yeri var. Buna inanmanızı isterim. Diyorlar ki, Cumhuriyet Halk Partisi'nde niye genç yok. İşte genç. 'Halka hizmet etmek isteyenler olmalı' dediniz. İşte Kırşehir'e hizmet edecek. Çağdaş ve yaşanabilir bir kent haline getirecek. Onu seviyor musunuz? Emin olun ben de çok seviyorum."

"Türkiye'nin Kemallere, Denizlere ihtiyacı var"

Kılıçdaroğlu'nun mikrofonu verdiği Akpınar, "Sayın Genel Başkanım beni bugünden başkan ilan etti. Teşekkür ediyorum. Biz de bugünden başbakan ilan ediyoruz Kemal Kılıçdaroğlu'nu. Türkiye'nin Kemallere, Denizlere ihtiyacı var. Asla, 'ellerim kırılsaydı da Deniz'e oy vermeseydim' dedirtmeyeceğim. Genel Başkanıma layık bir Belediye Başkanı olacağım. Şeref namus sözü veriyorum" dedi.

Mikrofonu tekrar alarak konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, "Onun bir sözünü de ben söyleyeyim. Belediye Başkanı koltuğuna oturduğunda hiç bir kimsenin ekmeği ile oynamayacak. Hiç kimsenin. Çünkü, biz kimsenin ekmeği ile oynamak istemeyiz. Çünkü bizim, herkes evine helal ekmek götürdüğü sürece hiç bir sorunumuz yok" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, halka "aile sigortası" konusunda bir söz verdiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Size bir sözüm var, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında geliri olmayan veya asgari ücretin altında olan her ailenin aile sigortası olacak. Para, kadının banka hesabına yatırılacak. Kadın gidecek her ay asgari ücret üzerinden aylığını alacak, çoluk çocuğunun rızkını sağlayacak. Onu ele güne muhtaç etmeyeceğim. Sosyal devletin koruması altında olacak. Çiftçi kardeşlerim siz mazotu 5 liradan alıyorsunuz. Dünyanın en pahalı mazotu. Dünyanın en pahalı elektriğini kullanıyorsunuz."

Mitingden notlar

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından miting alanında bulunan vatandaşlara karanfil dağıttı. Beyaz güvercin uçuran Kılıçdaroğlu, Kırşehir Belediye Başkan adayı Deniz Akpınar ve CHP'nin diğer belediye başkan adayları ile vatandaşları selamladı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanına gelen küçük bir kız çocuğu, atanamayan öğretmenler konusunu mikrofondan dile getirerek, Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP seçim şarkısını söyledi. Akpınar, konuşması sırasında Kılıçdaroğlu'na boynuna Yeşil Kırşehirspor atkısı taktı.

- Kırşehir

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement