CHP'li Kaplan Derince Limanı'nda Denizin Doldurulmasını Eleştirdi - Son Dakika
Güncel

CHP'li Kaplan Derince Limanı'nda Denizin Doldurulmasını Eleştirdi

CHP\'li Kaplan Derince Limanı\'nda Denizin Doldurulmasını Eleştirdi

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan Derince Limanı'nda denizin doldurulmasını eleştirerek, "Bakanlık, denizdeki canlılarının yok olmasını seyrediyor" dedi.

03.12.2014 12:24  Güncelleme: 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Derince Limanı'nda denizin doldurulmasını eleştirerek, "Bütünleşik kıyı planının çıkaran Bakanlık, kıyı alanları doldurup özelleştirilmesini, denizin ekosisteminin ve canlılarının yok olmasını seyrediyor" dedi.

Kaplan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talimatıyla hazırlanan bütünleşik kıyı planlarını eleştirdi.

Bu çerçevede İzmit Körfezi'nin bundan sonra tek liman olarak değerlendirileceğini belirten Kaplan, Gebze'nin 35 kilometrelik yerleşim alanında da bütünleşik kıyı planı içinde yer aldığını aktardı. Bunun karar noktalarında kaosa neden olacağını savunan Kaplan, Derince Limanı'nde denizin doldurulması ve özelleştirilmesini de tepki gösterdi.

Kaplan, "Bütünleşik kıyı planının çıkaran Bakanlık, kıyı alanları doldurup özelleştirilmesini, denizin ekosisteminin ve canlılarının yok olmasını seyrediyor" ifadesini kullandı.

Kocaeli'nin Körfez İlçesi Yarımca sahilindeki Dubai Port Limanı inşaatına ilişkin Danıştay'ın durdurma kararı verdiğini, ancak inşaatın sürdüğünü ileri süren Kaplan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İzmit Körfezi artık İstanbul'un bir devamı noktasındaki bir metropol. ve bu körfez ne yazık ki gün geçtikçe kan kaybediyor. Balık türleri yok oluyor. O bölgenin denizi kirleniyor. Bölgedeki sanayi atıklarının arıtımdan geçmeden denize döküldüğünü biliyoruz. Dilovası'ndaki kanser vakası oranlarının Türkiye'nin 2,5 katı olduğunu, Kocaeli'nin tamamında görülen kanser vakası oranlarının Türkiye'nin yaklaşık 1,5 katı olduğunu biliyoruz. Tüm bunlara rağmen adına bütünleşik kıyı planı denilen, insanları, kıyıları ve doğal yapıları korumak adı altında olan ama aslında hiçbir şey yapmayan planlarla, yandaşlara ve sermayeye rant sağlamaya çalışan birilerine İzmit Körfezi heba ediliyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'li Kaplan Derince Limanı'nda Denizin Doldurulmasını Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement