CHP Kocaeli Milletvekili Kaplan'dan Yas Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Kocaeli Milletvekili Kaplan'dan Yas Açıklaması

CHP Kocaeli Milletvekili Kaplan\'dan Yas Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, mecliste verdiği soru önergesinde, “Osmangazi Köprüsü açılışı ertelenmesin diye mi, İstanbul terör saldırısında bir günlük Milli Yas ilan ettiniz?

29.06.2016 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, mecliste verdiği soru önergesinde, "Osmangazi Köprüsü açılışı ertelenmesin diye mi, İstanbul terör saldırısında bir günlük Milli Yas ilan ettiniz?" dedi.

İstanbul Atatürk Havaalanı'nda gerçekleşen terör saldırısında 41 kişi hayatını kaybederken, 239 kişi saldırıdan yaralı olarak kurtuldu. Yaşanan saldırının ardından Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada hayatını kaybedenler için bir günlük Milli Yas ilan edildiği duyuruldu. Başbakan Binali Yıldırım'a yazılı olarak cevaplanması istediği soru önergesini sunan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, daha önce Türkiye'de yaşanan terör saldırılarında edilmeyen Milli Yasları ve Suudi Kral için edilen bir günlük yası da hatırlattı. Milletvekili Hürriyet, "Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'un vefatı sebebiyle 24 Ocak 2015 tarihinde de Türkiye'de bir günlük milli yas ilan edilmişti. Yani İstanbul'da hayatını kaybeden 41 insanımız ile Suudi Kral'ın hayatları bir tutulmuş, terör saldırısında hayatını kaybeden insanlarımız, maalesef bir Suudi Kral kadar etmemiştir" dedi.

Açıklamasına devam eden CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, İstanbul terör saldırısında hayatlarını kaybedenlerin anısına ilan edilen bir günlük yasın, Osmangazi Köprüsü'nün açılışını engellememesi için bir günde tutulduğunu ifade etti. Hürriyet, 23 Nisan, 19 Mayıs gibi ulusal bayram törenlerini 'güvenlik' bahanesiyle yasaklayan AK Parti büyük saldırıdan iki gün sonra açılış yapmaya hazırlanıyor. Tabi ki birileri çıkıp, 'Köprünün açılışı bayramdan önce yapılmalı' diyebilir. Ancak Ramazan Bayramı'na henüz daha 6 gün vardır ve iktidar, devlet imkanlarıyla sunulan hizmetleri şova çevirmekte mahsur görmemektedir" diye konuştu.

Ülkeden yaşanan terör olaylarının bir türlü araştırılmaması ve her ay ayrı bir kentte yaşanan terör olaylarında yüzlerce insanların hayatlarını kaybetmesinin de kabul edilebilir bir şey olmadığına dikkat çeken Hürriyet, devlet kurumlarında herhangi bir istifanın yaşanmamasını da eleştirdi. Hürriyet, "Havaalanı gibi üstün korunaklı olması gereken bir alanda yaşanan saldırının nedenlerinin araştırılması ve sorumlu olan, ihmali bulunanların da soruşturulması gerekmektedir. Menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralanan insanlarımıza da acil şifalar diliyorum" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Kocaeli Milletvekili Kaplan'dan Yas Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement