CHP'li Ağbaba: Açık Ceza İnfaz Kurumları'nda Çadırlarda Kalan Hükümlü Sayısı Nedir? - Son Dakika
Güncel

CHP'li Ağbaba: Açık Ceza İnfaz Kurumları'nda Çadırlarda Kalan Hükümlü Sayısı Nedir?

Chp Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba son günlerde açık cezaevlerindeki yoğunluğun arttığına dikkat çekerek Adalet Bakanı Kenan İpek'in yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi.

02.09.2015 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba son günlerde açık cezaevlerindeki yoğunluğun arttığına dikkat çekerek Adalet Bakanı Kenan İpek'in yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi. Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Adalet Bakanı İpek'e "Açık ceza infaz kurumlarında çadırlarda kalan hükümlü sayısı nedir? Hükümlüler yerlerde, bahçelerde ve çadırlarda kalmaya devam mı edecektir?" diye sordu.

Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba'nın Adalet Bakanı Kenan İpek'in yanıtlaması istemiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesi şöyle:

"22 Ağustos 2015 tarih ve 29453 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Açık Ceza İnfaz Kurumlarına Ayrılma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Açık Ceza İnfaz Kurumlarına Ayrılma Yönetmeliği'nde ciddi değişiklikler gündeme gelmiştir. Buna göre açık cezaevine geçmek için toplam cezanın beşte birini yatma zorunluluğu getiren düzenleme, 10'da bir olarak değiştirilmiştir. Buna göre; 22.08.2015'te Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik değişikliği öncesinde Açık Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan hükümlü sayısı nedir? 22.08.2015 sonrasında Açık Ceza İnfaz Kurumları'na geçen hükümlü sayısı nedir? Bu kişilerden kaç tanesinin nakli yönetmelik değişikliği ile mümkün olmuştur? Hali hazırda Açık Ceza İnfaz Kurumları'nın kapasitesi nedir? Açık Ceza İnfaz Kurumları'nda bulunan hükümlü sayısı nedir? Bahsedilen yönetmelik değişikliği sonrasında Açık Ceza İnfaz Kurumları'nda kalan hükümlü sayısında ciddi artış yaşandığı, hali hazırda Açık Ceza İnfaz Kurumları'nda yatak kalmadığı için yerlerde, bahçelerde ve çadırlarda hükümlülerin kaldığı yönünde gelen şikayetler dikkate alındığında bu iddialar doğru mudur? Açık Ceza İnfaz Kurumları'nda çadırlarda kalan hükümlü sayısı nedir? Yönetmelik değişikliği öncesinde değişikliğin yaratacağı bu durum öngörülerek gerekli çalışmalar yapılmamış mıdır? Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan kişilerin durumunun düzeltilmesi için yürüttüğünüz bir çalışma bulunmakta mıdır? Bu kurumlardaki hükümlüler yerlerde, bahçelerde ve çadırlarda kalmaya devam mı edecektir ?"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Ağbaba: Açık Ceza İnfaz Kurumları'nda Çadırlarda Kalan Hükümlü Sayısı Nedir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement