CHP'li Ağbaba: Başbakan'ın Alevi İftarına Katılanlar Alevilerin Kanaat Önderi Değildir - Son Dakika
Güncel

CHP'li Ağbaba: Başbakan'ın Alevi İftarına Katılanlar Alevilerin Kanaat Önderi Değildir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı Alevi kanaat önderleriyle iftarda buluşacak olmasına ilişkin, "Başbakan'ın Alevi iftarına katılanlar Alevilerin kanaat önderi değildir" açıklamasını yaptı.

21.07.2014 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı Alevi kanaat önderleriyle iftarda buluşacak olmasına ilişkin, "Başbakan'ın Alevi iftarına katılanlar Alevilerin kanaat önderi değildir" açıklamasını yaptı.

Ağbaba, "Başbakan'ın Alevi iftarına katılanlar Alevilerin kanaat önderi değildir" başlıklı yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Alevi düşmanlığı ve mezhepçiliği tüm dünya tarafından bilinen Başbakan ve onun hükümeti Alevi iftarı adı altında yeni bir takiyenin ve siyasi kurnazlığın peşindedir. Devletin Alevilere el uzatması şeklinde sunulan Alevi iftarı içi boş ve beyhude bir çabadan ibarettir.

Açıkça ifade etmek gerekir ki, Alevilerin cemevine cümbüş evi diyen, cemevlerinin terörist evi olduğunu ileri süren, cemevinin bahçesinde polis kurşunuyla cinayet işleyen,

Suriye'de Irak'ta Alevilerin kafalarını kesen IŞİD çetelerine maddi ve siyasi destek veren, Sivas katliamı sanıklarına hukuki ve siyasi destek verenleri milletvekilliğiyle ödüllendiren bir iktidarın Alevilere iftar sofrası kurması düşünülemez. Bu açık bir oyundur."

-"OY DEVŞİRME VE OY AVCILIĞI"-

AK Parti'yi ve Başbakan'ı "oy avcılığı" ile suçlayan Ağbaba, Aleviler ve Alevi örgütleri ile Alevilerin gerçekten kanaat önderleri olanların kendisine "meşrebiniz, mezhebiniz bozuk" diyenlerle iftar sofrasına oturmayacaklarını kamuoyuna ilan ettiklerini belirterek şöyle dedi:

"Tarihin her döneminde Alevilerin içinden Hızır Paşalar da çıkagelmiştir.Alevi düşmanlığı ayyuka çıkmış ve Alevilerin Ortadoğu'da kanı eline bulaşmış bir iktidarın iftar yemeği adı altında yaptığı bu etkinliğin oy devşirme ve oy avcılığı dışında bir amaç taşımadığını kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.Ve unutulmamalıdır ki, Aleviler iftarı helal lokmayla yapar."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Ağbaba: Başbakan'ın Alevi İftarına Katılanlar Alevilerin Kanaat Önderi Değildir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement