CHP'li Ağbaba: Bugün Işid'i Destekleyenler Madımak'ı Yakan Zihniyetin Uzantısı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Ağbaba: Bugün Işid'i Destekleyenler Madımak'ı Yakan Zihniyetin Uzantısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Madımak Katliamı'nın faillerini arayanlar çok uzağa değil, IŞİD'e TIR gönderen zihniyete baksınlar" dedi.

01.07.2014 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Madımak Katliamı'nın faillerini arayanlar çok uzağa değil, IŞİD'e TIR gönderen zihniyete baksınlar" dedi.

Ağbaba, Madımak Katliamı'nın 21. Yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. "Bu ülkenin aydın insanları yakılalı tam 21 sene oldu" diyen Ağbaba, 2 Temmuz 1993'te 33 aydının devletin gözetiminde ve bilgisi dahilinde canlı canlı yakıldıklarını ifade etti. Ağbaba, 21 sene boyunca o aydınlık insanların seslerinin kulaklardan silinmediğini belirtirken, "Maraş'ta ve Çorum'da tertiplenen katliamlarla hesaplaşamayan devlet, bu katliamın baş sorumlusu olarak gösterilen kişiyi dahi Sivas'ta olmasına rağmen her ne hikmetse bulamadı ve yargı önüne çıkaramadı" dedi. Bugün, IŞİD'i destekleyenlerin, 21 sene önce Madımak'ı yakan ve sonra katliamın üstünü örten zihniyetin uzantısı olduğunu savunan Ağbaba şöyle devam etti:

"Bu ülke, Maraş'ta, Çorum'ta, Sivas'ta, Uludere'de, Gezi Direnişi'nde yüzlerce canını, aydınlık yüzünü kaybetti. Elbet bir gün bu katliamcı zihniyetin yaptıklarından hesap sorulacaktır. Yıllar önce Çorum'un, Maraş'ın yoksul mahallelerinde yaşanan katliamlara göz yumanlar, Madımak katliamının üstünü örtenlerdir. Aynı kafa, Gezi Direnişi'ni "Alevi ayaklanması' diye yaftalamaya kalkmış, Eskişehir'in karanlık bir sokağında Ali İsmail'i döve döve öldürmüş, Okmeydanı cemevinde Uğur'u vurmuştur. Tüm bunlar ortadayken, " Alevi Açılımı' diye utanmadan ülkenin gündemini bulandıranlar, geçmiş ile yüzleşmeden samimiyetlerini ispat edemezler."

Madımak'ın failinin "meşhur" olduğunu, katliamın sorumlularını savunan avukatların, yıllar içinde bugün ülkeyi yöneten partinin Belediye başkanı, Parti yöneticisi, milletvekili olduklarını ifade eden Ağbaba, "Yıllar içinde bu katliamcı zihniyetin nereden nereye evrildiğini görmek isteyenler, bugün IŞİD'i destekleyenlere baksınlar. Madımak Katliamı'nın faillerini arayanlar çok uzağa değil, IŞİD'e TIR gönderen zihniyete baksınlar" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Ağbaba: Bugün Işid'i Destekleyenler Madımak'ı Yakan Zihniyetin Uzantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement