CHP'li Ağbaba'dan Bakan Bozdağ'a Tepki: Açıklamalarınız Açıkça Yargıya Müdahale - Son Dakika
Güncel

CHP'li Ağbaba'dan Bakan Bozdağ'a Tepki: Açıklamalarınız Açıkça Yargıya Müdahale

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, Anayasa Mahkemesi'nin Mansur Yavaş'tan ek bilgi talep etmesi üzerine yaptığı açıklamanın "açıkça yargıya müdahale olduğunu" belirtti.

27.05.2014 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, Anayasa Mahkemesi'nin Mansur Yavaş'tan ek bilgi talep etmesi üzerine yaptığı açıklamanın "açıkça yargıya müdahale olduğunu" belirtti.

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın Ankara'daki yerel seçimlere "hile karıştığına" yönelik yaptığı bireysel başvurusuna ilişkin ek bilgi talebinde bulunmuştu.

Bu gelişme üzerine Adalet Bakanı Bozdağ'ın açıklamalarına ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'dan tepki gösterdi. Bozdağ'ın açıklamalarının "açıkça yargıya müdahale olduğunu" savunan Ağbaba, konuyla ilgili TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Ağbaba, Bakan Bozdağ'dan yazılı olarak şu soruların yanıtını istedi:

"Adalet Bakanı olarak yapmış olduğunuz açıklamanın son yıllarda yürütme ve yargı arasında yaşanmakta olan gerilimi daha da tırmandıracağını ve yargı bağımsızlığına açık bir müdahale olduğunu düşünüyor musunuz? Bu şekilde, yargıya telkin ve tavsiyede bulunmanın kanunlara aykırı olduğunu düşünmüyor musunuz?

Yürütmenin yargı üzerindeki etkisinin her geçen gün artmasından duyulan endişenin uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından da sürekli ifade edildiği bir durumda, Anayasa Mahkemesi'nin bir kararına yönelik telkin ve görüşlerinizi açıklamanızın mevcut iddiaları desteklediğini düşünüyor musunuz?

Adalet Bakanı olarak yürütme, yargı, yasama arasında gün geçtikçe sorunlu hale gelen gerilimli ilişkiyi daha da artıran bu tip açıklamaların demokrasimize zarar verdiği konusundaki görüşleriniz nelerdir?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Ağbaba'dan Bakan Bozdağ'a Tepki: Açıklamalarınız Açıkça Yargıya Müdahale - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement