CHP'li Ağbaba'dan, Numan Kurtulmuş'a Tepki - Son Dakika
Güncel

CHP'li Ağbaba'dan, Numan Kurtulmuş'a Tepki

CHP\'li Ağbaba\'dan, Numan Kurtulmuş\'a Tepki

Chp Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un, camilerle ilgili yaptığı açıklamaya tepki göstererek, "Ağbaba, "Bu insan AKP'yi riyakarlıkla suçlayıp, 'Harun gibi geldiler, karun gibi gidiyorlar' diyen birisi. Bakanlık uğruna, mevki uğruna çark etti.

26.06.2016 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un, camilerle ilgili yaptığı açıklamaya tepki göstererek, "Ağbaba, "Bu insan AKP'yi riyakarlıkla suçlayıp, 'Harun gibi geldiler, karun gibi gidiyorlar' diyen birisi. Bakanlık uğruna, mevki uğruna çark etti. Onun için çok ciddiye almamak lazım" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletveki Veli Ağbaba, Malatya'da yaptığı açıklamada, " Osmanlı'dan sonra, Türkiye'de maalesef bir zulüm tarihi oldu. Bunun adını açık koymak lazım. Öyle oldu ki camilerimiz ahır oldu, yıkıldı, tahrip oldu. Camilerde namaz kıldıracak adam olmadı" sözleri nedeniyle Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a tepki gösterdi. Ağbaba, "Bu insan AKP'yi riyakarlıkla suçlayıp, 'Harun gibi geldiler, karun gibi gidiyorlar' diyen birisi. AKP'yi hırsızlıkla suçlayan birisi. Bakanlık uğruna, siyasette bir mevki uğruna bu sözlerden çark etti. Onun için çok ciddiye almamak lazım ama cevap vermeden de olmuyor. Bunların temel hedefleri; laik demokratik cumhuriyetle hesaplaşmak" dedi.

Ağbaba, "Geçtiğimiz dönemin başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanı da daha önce söylemişti 'Camiler ahır yapıldı' diye, yalan söylüyorlar. Ben şimdi buradan bir çağrı yapmak istiyorum, hangi cami kimin döneminde ahır yapılmış? Bunu açıkla. Bu yalandır, bu iftiradır. Hele hele Ramazan'da oruç oruç iftira edilmesinde, yalan söylenmesini de çok anlamlı buluyoruz. Organize bir yalan çetesi bunlar, organize yalan çetesi bunlar. Bunların hedefi, amaçları; laik demokratik cumhuriyeti yok edip Suudi Arabistan'a benzeyen bir idare kurmak. Bir ailenin yönetimini oluşturmak oluşturmaya çalışıyorlar. Ama onların bilmesi gereken bir şey var; bu laik demokratik cumhuriyet yıkılırsa herkes altında kalır" diye konuştu.

'BUNLAR DİN TÜCCARLIĞI, DİN BEZİRGANLIĞI YAPMAKTADIRLAR'

Ağbaba, "Biz hala bugün Suriye değilsek, Irak değilsek, Mısır değilsek, Libya değilsek onların şimdi küfür edemediği, gizli küfür ettiği Mustafa Kemal Atatürk'ün ve laikliğin sayesindedir. Bu değerlerin yok olmaması için biz her türlü mücadeleyi vereceğiz" dedi.

Ağbaba, şöyle devam etti:

"Osmanlı tabii ki de bizim geçmişimiz, bizim övündüğümüz bir geçmişimiz. Bunların cami falan umurunda değildir. Bunlar Türkiye'nin her bir yanında camileri yıkıp AVM'ler yapmışlardır. Malatya'da örneği vardır. Malatya'da camiyi yıkıp AVM yapmışlardı. Bu organize yalan çetesine çağrı yapıyorum; Eğer bir tane ahır yapılmış Cumhuriyet döneminde bir cami göster, bilelim biz de. Bir tane var mı öyle bir cami? Yalan söylüyorlar, iftira atıyorlar, tamamen bir algı operasyonu. Türkiye'de hiç kimse namaz kıldığı için, camiye gittiği için eziyet çekmemiştir. Cumhuriyet döneminde çekmemiştir. Herkes özgürce Türkiye'de ibadetini yapmıştır, camisine gitmiştir, namazını kılmıştır. Bunların derdi bu değil. Sorun bu dini pazarlamaktadır bunlar, din tüccarlığı, din bezirganlığı yapmaktadırlar bunlar. Ramazan'da bile ayrımcılık yapmaktadırlar. Şehit cenazeleri geliyor. İki şehit var bugün. Ekonomi çökmüş. Herkese düşmanız. Rusya ile Amerika'yla, İran'la, Irak'la, Mısır'la, Suriye'yle düşmanız. Bunlar gündemi değiştirmek için bir cami yalanına başlamışlardır. Bunların en iyi yaptıkları şey dini pazarlamak, Müslümanlığı kullanmaktır. Türkiye yangın yeri bunların tartıştığı konuya bak."

- Malatya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Ağbaba'dan, Numan Kurtulmuş'a Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement