CHP'li Ağbaba: Erdoğan Zihniyeti Devam Ettiği Sürece Alevilerin Sorununun Çözülmeyeceği... - Son Dakika
Güncel

CHP'li Ağbaba: Erdoğan Zihniyeti Devam Ettiği Sürece Alevilerin Sorununun Çözülmeyeceği...

CHP\'li Ağbaba: Erdoğan Zihniyeti Devam Ettiği Sürece Alevilerin Sorununun Çözülmeyeceği...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Tunceli ziyaretini değerlendirdi.

24.11.2014 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Tunceli ziyaretini değerlendirdi. Yaptığı yazılı açıklamada Ağbaba, "Aleviler tüm devlet yapısına işlemiş olan Mezhepçi-Ayrımcı zihniyetin kaldırılmasını istiyorlar. Ancak; meydanlarda Alevileri yuhalatan, Alevi gençleri sokaklarda katleden, cemevlerine ucube yakıştırmasını yapan, Alevileri katleden Ebu Suudi efendiyi yere göğe sığdıramayıp, 3. Köprü'ye Yavuz adını vereceğini gururla açıklayan Alevileri Ali'siz Alevi, kendisini ise gerçek Alevi diye tanımlayarak nefrette zirveye ulaşan Erdoğan zihniyeti devam ettiği sürece Alevilerin hiçbir sorununun çözülmeyeceği, Davutoğlu'nun açıkladığı gibi bürokraside de ön yargının kırılmayacağı, Alevilerin en doğal hakları için seçim yatırımından öte bir adım atılmayacağı bugün bir kez daha anlaşılmıştır" dedi.

"POLİSLERİN DERSİMLİLERE YAPIĞI MÜDAHALE SÜRPRİZ OLMAMIŞTIR"

Başbakan Davutoğlu'nun Tunceli ziyareti sırasında polislerin bölge halkına yaptığı müdahaleyi eleştiren Ağbaba, "Hükümetin bugüne kadar gerçekleştirdiği Alevi açılımlarından sekizincisi de boş çıkmış bulunmaktadır. Bugüne kadar gündem değiştirmek için fırsat olarak değerlendirilmekten öteye gitmeyen Alevi sorunu, Başbakan Davutoğlu'nun bugünkü açıklamasıyla daha da acı bir hal almıştır. Günlerdir yandaş medya aracılığıyla Alevi yurttaşlarımızın umutlarını ve duygularını sömüren, bol keseden açılım nidaları atan, geçtiğimiz günlerde Hacı Bektaş'ta Alevilerin kendi dergahlarına ücretsiz girebilmesini lütuf olarak sunan Davutoğlu, bugün 'Tunceli'ye sürprizlerle gidiyorum' demesine karşın sadece müze sözü verebilmiştir. Kamuoyunda bu kadar beklenti yaratmasına karşın Alevilerin hiçbir somut talebini karşılamayan Davutoğlu'nun bu açıklaması gerçekten sürpriz olmuş, fakat beraberinde götürdüğü polislerin Dersimlilere yaptığı müdahale hiç kimse için sürpriz olmamıştır" ifadelerini kullandı.

"ALEVİLER MEZHEPÇİ ZİHNİYETİN KALDIRILMASINI İSTİYOR"

Açıklamasında Alevilerin isteklerini anlatan Ağbaba, "AKP, eğer açılım diye sunduğu bu paketin gerçekten Alevilerin sorununu çözeceğini düşünüyorsa ya art niyetlidir, ya da Alevileri anlamadığı bir kez daha tescillenmiştir. Anlamayanlar için tekrarlanacak olursa. Aleviler, Cemevlerinin ibadethane olarak tanınmasını istiyorlar. Aleviler çocuklarına baskıcı bir anlayışla dayatılan zorunlu din derslerinin kaldırılmasını istiyorlar. Aleviler tüm devlet yapısına işlemiş olan Mezhepçi-Ayrımcı zihniyetin kaldırılmasını istiyorlar. Ancak; meydanlarda Alevileri yuhalatan, Alevi gençleri sokaklarda katleden, cemevlerine ucube yakıştırmasını yapan, Alevileri katleden Ebu Suudi efendiyi yere göğe sığdıramayıp, 3. Köprü'ye Yavuz adını vereceğini gururla açıklayan Alevileri Ali'siz Alevi, kendisini ise gerçek Alevi diye tanımlayarak nefrette zirveye ulaşan Erdoğan zihniyeti devam ettiği sürece Alevilerin hiçbir sorununun çözülmeyeceği, Davutoğlu'nun açıkladığı gibi bürokraside de ön yargının kırılmayacağı, Alevilerin en doğal hakları için seçim yatırımından öte bir adım atılmayacağı bugün bir kez daha anlaşılmıştır" açıklamasında bulundu.

"ÇÖZÜM İÇİN DAVUTOĞLU'NUN DERSİM'E GİTMESİNE GEREK YOK"

Alevi vatandaşların talepleri ile ilgili CHP'nin önerilerini hatırlatan Ağbaba, yazılı olarak yaptığı açıklamasında şunları kaydetti: "Çözüm için Davutoğlu'nun Dersim'e gitmesine gerek olmadığını, Mecliste tüm bu sorunlarla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi'nin tekliflerinin yaşama geçirilmesinin 1 saat bile sürmeyeceğini bir kez daha belirtiyor; Alevi yurttaşlarımızın duygularının artık istismar edilmemesini diliyorum" - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Ağbaba: Erdoğan Zihniyeti Devam Ettiği Sürece Alevilerin Sorununun Çözülmeyeceği... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Melike Abasıyanık Kurtiç'in sergisini açtı
    22:49 Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Melike Abasıyanık Kurtiç'in sergisini açtı

    Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, 2021'de hayatını kaybeden seramik sanatçısı Melike Abasıyanık Kurtiç'in 'Bir Denizkestanesinin Anıları' isimli sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Sergide, Abasıyanık'ın seramikleri, denizkestaneleri, yosun perdeleri, pirinç kağıtları ve gel-git fotoğrafları yer alıyor. Sergi, 19 Nisan-1 Eylül tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    22:48 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, saat 21.43'te merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    22:45 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

  • Çorum'da yapılan asayiş uygulamasında aranan şahıslar yakalandı, alkollü araç kullananlara ceza uygulandı
    22:43 Çorum'da yapılan asayiş uygulamasında aranan şahıslar yakalandı, alkollü araç kullananlara ceza uygulandı

    Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen genel asayiş uygulamasında, aranması bulunan 2 şahıs yakalandı. Ayrıca, alkollü araç kullanan 13 sürücüye toplamda 153 bin 710 lira ceza kesildi. Uygulama kapsamında yapılan trafik kontrollerinde ise 125 araç sorgulandı ve 2 araç trafikten men edildi. Ayrıca, yapılan aramalarda 3 tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 3 adet kesici ve delici alet ile tabancalara ait fişek ve 14 adet sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, ifade işlemleri için polis merkezine götürüldü.

  • Muğla'da firari hükümlü yakalandı
    22:34 Muğla'da firari hükümlü yakalandı

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü E.S., Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı. E.S., işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

  • Yalova'da çıkan orman yangınına sebep olduğu iddia edilen kişi gözaltına alındı
    22:34 Yalova'da çıkan orman yangınına sebep olduğu iddia edilen kişi gözaltına alındı

    Yalova'nın Termal ilçesinde çıkan orman yangınıyla ilgili soruşturma devam ederken, yangına sebep olduğu iddia edilen E.K. isimli kişi ormanlık alanda saklanırken jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Zanlının ifadesinde yangının ısınmak amacıyla yaktığı ateşten çıktığını söylediği öğrenildi. E.K. jandarmadaki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilecek.


Advertisement