CHP'li Ağbaba: Paralel Diyorsunuz, Al Sana Paralel Devlet - Son Dakika
Güncel

CHP'li Ağbaba: Paralel Diyorsunuz, Al Sana Paralel Devlet

CHP\'li Ağbaba: Paralel Diyorsunuz, Al Sana Paralel Devlet

Chp Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Bilal Erdoğan'ın İzmir'de katıldığı toplantıya tepki gösterirken "Türkiye'deki Cumhuriyet savcılarına bir ihbar yapmak istiyorum, suç duyurusu. Hani hükümet diyor ya 'paralel yapı', Alın size paralel hükümet, alın size bir paralel adam. Nabi Avcı, paraleli, Pensilvanya paraleli sağda solda arama. Paralel dün İzmir'de senin yerine valiyle İmam Hatip okul müdürleri ile toplantı yapıyordu.

30.04.2015 21:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Bilal Erdoğan'ın İzmir'de katıldığı toplantıya tepki gösterirken " Türkiye'deki Cumhuriyet savcılarına bir ihbar yapmak istiyorum, suç duyurusu. Hani hükümet diyor ya 'paralel yapı', Alın size paralel hükümet, alın size bir paralel adam. Nabi Avcı, paraleli, Pensilvanya paraleli sağda solda arama. Paralel dün İzmir'de senin yerine valiyle İmam Hatip okul müdürleri ile toplantı yapıyordu. Paralel diyorsunuz, al sana paralel devlet" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, akşam saatlerinde geldiği Adıyaman'da, partisinin Turgutreis Mahallesi'ndeki seçim bürosunun açılışına katıldı. CHP İl Başkanı Abuzer Tanrıverdi, CHP milletvekili adayları ve partililerin katıldığı açılış öncesinde konuşan Ağbaba, CHP'de siyaset yapanların elinin kire bulaşmadığını söyledi. Ağbaba, "Diyoruz ki; Türkiye'de ekonomiyi ayağı kaldıracağız. Ak Parti ne söylüyor? Biz diyoruz ki emekliye iki maaş vereceğiz. Diyor ki siz İmam Hatip'leri kapatacaksınız. Ne ilgisi var; İmam Hatip'i kuran Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Buradan, Adıyaman'dan söylüyorum; Bizim kimsenin inancıyla, yaşamıyla bir hesabımız yok. Partimizde siyaset yapanların eli kire değmedi. Zaman zaman Başbakan, hem de başkanın ağabeyi sıkıştıkça Mustafa Kemal Atatürk'e ve İsmet İnönü'ye laf söylüyorlar. Türkiye'de çok siyasetçi geçti. Menderes'in oğulları kirli işlerle anılmaz, bir çok siyasetçinin çocukları kirli işlerle anılmaz, ama yarın tarih yazdığı zaman bu dönemin, kimin çocukları nasıl anılacak onu hepiniz biliyorsunuz. Başbakan'a küfür ettiği İsmet İnönü'nün çocukları yolsuzlukla anıldığını duyan var mı? İsmet İnönü'nün torunu parlamenter hiç duydunuz mu haksız kazanç elde ettiğini?" dedi.

'BİZ BUNLARIN ŞEKİLLERİNİ DÜZELTECEĞİZ'

İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın kentteki İmam Hatip okul müdürleriyle yaptığı toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da yer almasına tepki gösteren Ağbaba, "Çalışan sadece Cumhurbaşkanı değil. Biz bir şey söylüyoruz, Cumhurbaşkanı cevap veriyor. Biz Cumhurbaşkanı'na cevap vermeyeceğiz. Ama şimdi yeni şeyler çıkmaya başladı. Dün İzmir'de Bilal Erdoğan valiyi yanına almış, okul müdürlerini yanına almış, toplantı yapıyor. Hangi vasıfla? Ben buradan Adıyaman'dan, Türkiye'deki Cumhuriyet savcılarına bir ihbar yapmak istiyorum, suç duyurusu. Hani hükümet diyor ya 'paralel yapı', alın size paralel hükümet, alın size bir paralel adam. Nabi Avcı, paraleli, Pensilvanya paraleli sağda solda arama. Paralel dün İzmir'de senin yerine valiyle İmam Hatip okul müdürleri ile toplantı yapıyordu. Paralel diyorsunuz, al sana paralel devlet. Esas bunlar kuruyor ama biz bunların şekillerini düzelteceğiz" diye konuştu.

Veli Ağbaba, konuşmasının ardından seçim bürosunun açılışını yapıp milletvekili adaylarına destek istedi. - Adıyaman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Ağbaba: Paralel Diyorsunuz, Al Sana Paralel Devlet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement