CHP'li Ağbaba: Türkiye Taşeron Cumhuriyetine Döndü - Son Dakika
Güncel

CHP'li Ağbaba: Türkiye Taşeron Cumhuriyetine Döndü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Başkanlığı'na yönelttiği soru önergelerinde 21 bakana, merkez ve taşra teşkilatında çalışan taşeron ve geçici işçi sayısını sordu.

08.09.2014 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Başkanlığı'na yönelttiği soru önergelerinde 21 bakana, merkez ve taşra teşkilatında çalışan taşeron ve geçici işçi sayısını sordu. Ağbaba'nın önergelerinden 10'una yanıt geldi. Ağbaba, yanıtlara ilişkin, "Gönderilen yanıtlara bakıldığında Türkiye taşeron cumhuriyetine dönmüş durumda. Devlet en büyük üst işveren haline gelmiş" dedi.

Ağbaba yaptığı yazılı açıklamada, önerge yanıtlarına göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda 520 geçici işçi ve 4/C'ye tabi bin 673 personelin görev aldığını, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda ise hizmet alımı ile çalıştırılan personel sayısının 29 bin 768 olarak kayıtlara geçtiğini belirtti. Kalkınma Bakanlığı'nda 195 alt işveren işçisinin, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda da 200 sözleşmeli personel ve 429 taşeron işçinin çalıştığını kaydeden Ağbaba, şöyle devam etti:

"AB Bakanlığı'nda sözleşmeli veya geçici işçi kadrosunda personel istihdamı bulunmuyor ancak 107 alt işveren personeli çalışıyor. Ekonomi Bakanlığı'nda temizlik, güvenlik ve yemek; hizmet alımı yöntemi ile temin ediliyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nda ise merkez teşkilatta 185, DSİ Genel Müdürlüğü'nde 354, Orman Genel Müdürlüğü'nde 110, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde de 183 taşeron personel görev yapıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda 68 sözleşmeli personel, Maliye Bakanlığı'nda merkez ve taşra teşkilatında 35 geçici işçi, 41 sözleşmeli personel ve 729 geçici personel, hizmet alımı yöntemiyle firma çalışanı olarak ise 802 kişi görev yapıyor."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Ağbaba: Türkiye Taşeron Cumhuriyetine Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement