CHP'li Ağbaba: Uğur Kurt'u Öldüren Polis Korunuyor Mu? - Son Dakika
Güncel

CHP'li Ağbaba: Uğur Kurt'u Öldüren Polis Korunuyor Mu?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a, "Uğur Kurt'u öldüren polis korunuyor mu?" diye sordu.

16.07.2014 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a, "Uğur Kurt'u öldüren polis korunuyor mu?" diye sordu.

Ağbaba, Adalet Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Okmeydanı Cemevi'nde katıldığı cenaze sırasında polis memuru S.K'nın açtığı ateşle hayatını kaybeden Uğur Kurt'la ilgili soruşturmada savcının "ölü muayenesi" yapmadığı ve bu işlemin başka bir savcı tarafından yapıldığının ortaya çıktığını belirtti.

Ağbaba,soru önergesinde şu soruları yöneltti:

"İlgili soruşturmayı yürüten savcı tarafından ölü muayenesi yapılmadan Uğur Kurt'un naaşının Adli Tıp Morgu'na gönderilmiş olmasının sebebi nedir? Ölü muayenesi neden başka bir savcı tarafından yapılmıştır?

Ölü muayenesi yapmayan İstanbul C. Savcısı Hasan Yılmaz'ın soruşturmayı sürdürmesine izin verilme sebebinin hukuki dayanağı nedir?

Uğur Kurt'un ailesinin savcıyı değiştirme talebinin İstanbul Başsavcılığı tarafından reddedilme gerekçesinin gerçek olmaması durumunda Başsavcılık makamı hakkında herhangi bir idari soruşturma başlatılmış mıdır?

Amirlerinin "Sıkma' talimatına rağmen silahını ateşleyen polis memurun bu hareketi sonrası bir vatandaşımızın ölmüş olmasına rağmen savcının vakayı "meşru müdafaa' olarak değerlendirmesi hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Tüm bunlar karşısında kamuoyunda ve ailede oluşan, şüphelinin kamu kurumlarınca korunduğu iddiaları hakkında ne düşünüyorsunuz?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Ağbaba: Uğur Kurt'u Öldüren Polis Korunuyor Mu? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement