CHP'li Akar: Çakma Değil, Babayiğit Bir Bakan Arıyoruz - Son Dakika
Güncel

CHP'li Akar: Çakma Değil, Babayiğit Bir Bakan Arıyoruz

CHP\'li Akar: Çakma Değil, Babayiğit Bir Bakan Arıyoruz

Chp Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, kendisi gibi Kocaeli Milletvekili ve Ak Parti adayı olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın açıkladığı yerli otomobilin, Cadillac'ın 10 sene önce ürettiği BLS modelinin birebir kopyası çıktığını belirterek, "Fikri bey yerli otomobil deyip bir babayiğit arıyor.

20.10.2015 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, kendisi gibi Kocaeli Milletvekili ve Ak Parti adayı olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın açıkladığı yerli otomobilin, Cadillac'ın 10 sene önce ürettiği BLS modelinin birebir kopyası çıktığını belirterek, "Fikri bey yerli otomobil deyip bir babayiğit arıyor. Valla biz de çakma değil, babayiğit bir bakan arıyoruz" dedi.

Partisinin İl Başkanlığı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 'yerli otomobil' konusuna değindi. Bakan Fikri Işık'ın açıklamlarını eleştiren Akar, "Fikri bey yerli otomobil deyip bir babayiğit arıyor, valla biz de çakma değil bir babayiğit bakan arıyoruz. Gerçi beyefendi yerli otomobile ilişkin 'dünyanın hiçbir yerinde otomobiller yüzde yüz orijinal değil' diyor ama dünyanın hiçbir yerinde de yüzde yüz kopya değildir. Açıklamalarından da bu yerli otomobilin tamamının kopya olduğunu görüyoruz" dedi.

'ÖNCE UÇUŞU GERÇEKLEŞTİRİN SONRA METROYA BAKIN'

Kocaeli'nde sık sık gündeme gelen ve uçuşlarında birçok sorunlar yaşanan Cengiz Topel Sivil Havalimanı'nın işletilmediğini söyleyen Akar konuşmasını söyle sürdürdü:

"Bakın Cengiz Topel'e çalıştırmayı başaramadılar, biz yıllar önce ILS ve VOR cihazlarının eksikliğini ve yapılması gerekenleri söylerken onlar pırpır uçaklarla bakan indirip şov yapmaya devam diyorlar. Açılış sayısını hatırlayan var mı? Önce siz uçuşu gerçekleştirin sonra metroya bakın. Yer üstünde başaramayanlar yerin altında bu kente metro sözü veriyorlar."

'KENT KONUT YOLSUZLUK OLAYLARIYLA ADINI DUYURDU'

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan ve Kent Konut'ta yolsuzluklar olduğunu söyleyen Akar, "Kent konut 2008 yılında sosyal ve toplu konut yapmak üzere kuruldu. Alt gelir grupları engelliler denilerek oluşturulan bu sosyal sorumluluk abidesi sosyal sorumsuzluk ve yolsuzluk olayları ile adını duyurdu. AKP eski İl Başkanı Mahmut Civelek'in 2014 yılın Temmuz aylarında Kent Konut'dan 3 ev 1 işyerini indirimli haksız bir şekilde aldığı iddiaları gündeme gelince Ağustos ayında 3 müfettiş eski genel müdürler Mustafa Bayraktar, Metin Kalafat, Bahattin Yanık ve mevcut genel müdür Yalçın Özön döneminde kimlere ve ne miktarda haksız indirim yapıldığını araştırmak üzere görevlendirildi. 3 müfettişin hazırladığı rapor yaklaşık 12 aydır sır gibi saklanıyor" diye konuştu.

'YOLSUZLUKLAR TÜM KURUMLARI AHTAPOT GİBİ SARMIŞ'

Yaklaşık birbuçuk yıldır süren soruşturma sürecinde Kent Konut'ta hiçbirşeyin değişmediğini söyleyen Akar, "Öncelikle milletin aklı ile dalga geçen bu zihniyetin çöküşüne hep beraber şahit oluyoruz. Yaklaşık birbuçuk yıldır süren soruşturma sürecinde iki başbakan, iki cumhurbaşkanı ve üç içişleri bakanı değişti ancak geldiğimiz nokta Kent Konut da aynı. 2002'de yolsuzluklar, yasaklar, yoksulluklarla mücadele edeceğiz diyenlerin ülkeyi getirdiği duruma bakıyoruz. Yolsuzluklar tüm kurumları ahtapot gibi sarmış her gün yeni skandallarla devam ediyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Akar: Çakma Değil, Babayiğit Bir Bakan Arıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement