CHP'li Akar, Hilmioğlu'nun Tahliye Kararını Değerlendirdi - Son Dakika
Politika

CHP'li Akar, Hilmioğlu'nun Tahliye Kararını Değerlendirdi

CHP\'li Akar, Hilmioğlu\'nun Tahliye Kararını Değerlendirdi

CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar, Ergenekon Davası’ndan 23 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 5 yıldır Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İnönü Üniversitesi’nin eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu hakkında verilen tahliye kararının mutluluk verici bir gelişme olduğunu bildirdi.

20.02.2014 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar, Ergenekon Davası'ndan 23 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 5 yıldır Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İnönü Üniversitesi'nin eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu hakkında verilen tahliye kararının mutluluk verici bir gelişme olduğunu bildirdi.

İl Başkanı Akar, yazılı bir açıklama yaparak, Hilmioğlu'nun tahliye kararını değerlendirdi. Anayasa Mahkemesi tarafından tahliye edilen ve kanser hastası olan Hilmioğlu'nun 5 yıllık süreçte yaşadıklarının kabul edilemez bir tutum olduğunu ifade eden Akar, "İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi tarafından verilen 9 kişilik sağlık raporunun 'cezaevinde tedavisi mümkün değil, hayati tehlike vardır ve cezaevinde kalması uygun değildir' raporunu da göz önünde bulundurarak, Hilmioğlu hakkında yapılan tahliye istemi kabul edilmiştir ve tahliyesine karar verilmiştir. Her ne kadar geç kalınmış bir karar olsa da bu kararın tıbbi, hukuki ve insani açıdan diğer tutuklu ve hükümlüler için de emsal alınmasını ve tahliye istemlerinde Anayasa Mahkemesi kararının göz önünde bulundurulmasını talep ediyoruz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Akar, Hilmioğlu'nun Tahliye Kararını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement