CHP'li Akgöl, Ulusal Yas İçin Teklif Verdi - Son Dakika
Güncel

CHP'li Akgöl, Ulusal Yas İçin Teklif Verdi

CHP\'li Akgöl, Ulusal Yas İçin Teklif Verdi

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl ve arkadaşları "Hatay İli Reyhanlı İlçesinde meydana gelen terör saldırısı sonucu ölen vatandaşların anısına 11 Mayıs'ın ulusal yas günü ilan edilmesi hakkında kanun teklifi" verdiCHP Hatay Milletvekili Hasan...

16.05.2013 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl ve arkadaşları "Hatay İli Reyhanlı İlçesinde meydana gelen terör saldırısı sonucu ölen vatandaşların anısına 11 Mayıs'ın ulusal yas günü ilan edilmesi hakkında kanun teklifi" verdiCHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl ve arkadaşları "Hatay İli Reyhanlı İlçesinde meydana gelen terör saldırısı sonucu ölen vatandaşların anısına 11 Mayıs'ın ulusal yas günü ilan edilmesi hakkında kanun teklifi" verdi.

TBMM Başkanlığı'na CHP Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl, Refik Eryılmaz, Mevlüt Dudu, Mehmet Ali Ediboğlu ve Erdal Aksünger imzasıyla verilen teklifte, "11 Mayıs günü Reyhanlı'da patlayan bombalar Türk halkında bir travma meydana getirdi. Olay sonrası gittiğim memleketim Reyhanlı adeta bir savaş meydanını andırıyordu. Dilerim Rabbim milletime bir daha böyle acı olaylar yaşatmaz. Eşimizi dostumuzu, arkadaşlarımızı, bu hain saldırıda kaybettik. Bu dramı anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalıyor. Fakat bu süreci susarak geçiştiremeyiz, bu travmayı ancak birlikte aşabiliriz" denilerek şöyle devam edildi:

"Reyhanlı'da bu kanlı saldırının planlayıcısı, uygulayıcısı her kim olursa olsun bu korkunç insanlık suçunu işleyenleri, bu alçaklığın mimarlarını lanetliyor ve kınıyoruz. 51 kişinin hayatını kaybettiği, 100 civarında yaralımızın hastanelerde ayakta tedavi edildiği, halen çeşitli hastanelerde tedavi gören çok sayıda vatandaşımızın olduğu bir dönemden geçiyoruz. Reyhanlı'da 452 iş yeri hasar gördü, 62 araç bombaların etkisi ile tahrip oldu, 293 konutta ise çeşitli hasarlar oluştu. Reyhanlı halkının yalnız olmadığını bu maddi ve manevi yok etme girişimi karşısında bütün Türkiye'nin aynı sesi verdiğini bir kez daha bütün dünyaya ve terör odaklarına gösterme mecburiyetimiz bulunmaktadır.

Suriye'de devam eden çatışmalar, patlayan bombalardan da anlaşılacağı üzere, ülkemize sıçramıştır. Reyhanlı'da onlarca insanımız vahşice katledildi ve onlarcası da yaralandı. Bir ulusu ulus yapan acıda, tasada, sevinçte aynı duyguları hissetmek, aynı acının ateşinde yanmak değil midir? Bütün bu sebeplerden ötürü 11 Mayısın Ulusal Yas ilan edilmesini talep ediyoruz."

Teklifin amacının "Reyhanlı'da yaşanan acının ulusun tamamın acısı olduğunun gösterilmesi ve 11 Mayısın Ulusal Yas Günü olarak ilan edilmesi" olduğu belirtildi. 4 maddelik teklifte "Her yıl 11 Mayıs günü, Hatay İli Reyhanlı İlçesinde meydana gelen terör saldırısı sonucu ölen vatandaşlarımızı Anma Günü olup, kamu kurum ve kuruluşlarının öncülüğünde, halkımızın ve sivil kuruluşların iştiraki ile anma töreni düzenlenir" ifadesi yer aldı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Akgöl, Ulusal Yas İçin Teklif Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement