CHP'li Akif Ekici'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İlgili Sözleri Meclis'i Karıştırdı 3 - Son Dakika
Güncel

CHP'li Akif Ekici'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İlgili Sözleri Meclis'i Karıştırdı 3

CHP\'li Akif Ekici\'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İlgili Sözleri Meclis\'i Karıştırdı 3

Dha ANKARA- CHP'li Akif Ekici'nin Cumhurbaşkanı'na yönelik sözleri Meclis'i karıştırdı Akif Ekici'ye Meclisten geçici olarak iki birleşim çıkarma cezası verildi CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'nin Meclis kürsüsünden söylediği Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine yönelik sözleri AK Parti sıralarından tepki gördü.

01.03.2016 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha ANKARA- CHP'li Akif Ekici'nin Cumhurbaşkanı'na yönelik sözleri Meclis'i karıştırdı

Akif Ekici'ye Meclisten geçici olarak iki birleşim çıkarma cezası verildi

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'nin Meclis kürsüsünden söylediği Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine yönelik sözleri AK Parti sıralarından tepki gördü. AK Partili Milletvekillerinin üzerine yürüdüğü Akif Ekici Genel Kurul salonunu terk etti. Akif Ekici'ye iki birleşime girmeme cezası verildi.

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, TBMM Genel Kurulunda GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının 2016 yılı bütçesi üzerinde konuşurken anayasa çalışmalarına değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi kararı eleştirisi gündeme getiren Akif Ekici, "Ben lafı hiç dolandırmam, lafı direkt söylerim, yaşamımda da siyasetimde de öyledir. Ben, buradaki Hükümet yetkililerine de AKP Grubuna da soruyorum: Bu kadar, ülkeye haksızlık yapan, ülkeyi bu hale getiren bir Cumhurbaşkanı var, ülkeyi felakete sürükleyen bir Cumhurbaşkanı var. Hiçbiriniz, Allah için, biriniz çıkıp da "Ey Cumhurbaşkanı, ne yapıyorsun? Bu ülkeyi nereye getiriyorsun?" demiyorsunuz. Suriye dünya var olduğu sürece bizim sınır komşumuz, adı Suriye olur, başka bir ülke olur, adı başka bir şey olur ama o insanlarla biz akrabayız, -ben Gaziantep Milletvekiliyim- bir arada yaşayacağız, ailelerimiz bölünmüş. Değerli arkadaşlarım, bundan önce 11 Cumhurbaşkanıyla beraber yaşadık, ben çoğunu hatırlarım, sizler de hatırlarsınız, aklıselim insanlardı. Hiçbir Cumhurbaşkanı bu ülkeyi ailesiyle, oğluyla, çocuğuyla, hanımefendisiyle yönetme gibi son derece yanlış, usulsüz, hukuksuz bir davranış. Ben bir tavsiyede bulunacağım şimdi. Dört gruba da öneriyorum. Bizim orada, bölgemizde bazı yaşlı insanlar olur; söz dinlemez, hasta olur doktora gitmek istemez. Orada aile büyükleri ve bölgenin önde gelen insanları bir araya gelir, bu rahatsız kişiyi tedavi olmak için ikna eder. Dört grup oluşturalım, bu Recep Tayyip Erdoğan'ı psikolojik bir tedaviye tabi tutalım. çünkü, şuurunu kaybetmiş ve sizin gibi. Arkadaşlar, utanmasanız peygamber diyeceksiniz ya! Utanmazsanız peygamber diyeceksiniz. Türkiye'yi ateşe sürükleme içerisinde, ülkeyi felakete iten, ülkeyi ateş çemberine iten bir kişiyle karşı karşıyayız değerli arkadaşlarım. Bu dediğim işlemin acilen yapılması gerekiyor. Kendi batağa saplanmış, bu ülkeyi de batağa çekmek isteyen bir ruhla karşı karşıyayız" diye konuştu.

HİKMET AYAR, "HASTASIN SEN" DİYEREK AKİF EKİCİ'NİN ÜZERİNE YÜRÜMEK İSTEDİ

Bunun üzerine AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, "Hastasın sen" diyerek Akif Ekici'nin üzerine yürümek istedi. Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, birleşime 5 dakika ara vererek tartışmanın büyümesini engelledi. Oturumun tekrar başlaması üzerine AK Parti Milletvekilleri CHP sıralarına doğru yürüdü. Bu sırada Akif Ekici'nin Genel Kurul salonunu terk etti. Büyüyen tartışma üzerine Pervin Buldan tekrar birleşime ara verdi.

EKİCİ'YE İKİ BİRLEŞİM ÇIKARMA CEZASI VERİLDİ

Daha sonra Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, "Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'ye içtüzüğün 163. maddesi uyarında Meclisten geçici olarak iki birleşim çıkarma cezası verilmesini teklif ediyorum" dedi. Oy çokluğuyla Buldan'ın teklifi kabul edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Akif Ekici'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İlgili Sözleri Meclis'i Karıştırdı 3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement