CHP'li Aksünger: 25 Aralık ile İlgili Olarak Verilen Takipsizlik Kararı Yok Hükmünde - Son Dakika
Güncel

CHP'li Aksünger: 25 Aralık ile İlgili Olarak Verilen Takipsizlik Kararı Yok Hükmünde

CHP İzmir Milletvekili ve dört eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu üyesi Erdal Aksünger, 25 Aralık ile ilgili olarak verilen takipsizlik kararının "yok hükmünde" olduğunu söyledi.

10.09.2014 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili ve dört eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu üyesi Erdal Aksünger, 25 Aralık ile ilgili olarak verilen takipsizlik kararının "yok hükmünde" olduğunu söyledi.

Aksünger, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında dört eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'na ilişkin basın mensuplarının da sorularını yanıtladı.

-"BİRİLERİNİN ÖNÜNDE DURUYOR"-

"Fezlekeler önünüze geldi mi, incelemeye başladınız mı?" sorusuna Aksünger, "Önümüze geldi derken önümüze gelmedi tabii, birilerinin önünde duruyor. Biz de mecburen gidip oralarda fakir gureba gibi oturup incelemeye çalışıyoruz bir tarafından. Yeni geldi. Dün ilk defa baktım fezlekeler konusuna, inceledikten sonra gerekli başvuruları yapacağız" dedi.

-YOL HARİTASI ÇIKARILACAK-

Olağanüstü toplantı taleplerine cevap gelmediğini de hatırlatan Aksünger şöyle dedi:

"Büyük ihtimalle bugün Meclis tatile gireceği için isteklerimiz, olağanüstü toplantılara cevap gelmemişti, biz de gittik kendisiyle konuştuk Hakkı Köylü ile bayram ya da 1 Ekim'de falan söylüyor ama. Bayram sonrasına kalacağı noktasında bir iddiası var, öyle söylüyor. Ama süre azaldı. Bakarsanız 20 günlük süremiz var. Ek 2 aylık süre vereceğini, onu alınacağını söyledi. O iki aylık süreyle birlikte biz bakalım neler gelmiş daha göremedim, 28 dosyadan aşağıya indirilmiş 11 dosya hatta 10 dosya Erdoğan Bayraktar'ın dosyası ayrı bir dosya, o numaralandırılmamış bir dosya. O yüzden dolayı ne oldu o konuda bilmiyorum, içeriğini öğreneceğiz, biz de kendimize göre yol haritası çıkaracağız. Bugün arkadaşlarımla da toplantı yapıp, nasıl bir yol haritası çıkartacağımızı konuşacağız."

"Oturup orada incelememiz isteniyor dosyaların hepsini oturacağız inceleyeceğiz" diyen Aksünger, "Fotoğraf çekmemiz yasak. Resmi bir yazı da göndermiş Hakkı Köylü. Görüntü alınmaması noktasında bir isteği olduğunu yazmış. Zorluk içinde geçeceği kesin görünen bir konu. Ben notlar alarak gitmeye çalışacağım" diye konuştu.

-"GEÇMİŞ DOSYALARLA BUGÜNKÜ DOSYALARI KARŞILAŞTIRMASI OLAYI VAR"-

Bir görevi paylaşımı yapacaklarını ifade eden Aksünger, şöyle dedi:

"Dosya bazında olabilir. Geçmiş dosyalarda var. Bizim kafamızda olan şu; geçmiş dosyalarla bugünkü dosyaları karşılaştırması olayı var. Çok kolay olmayacaktır, geceleri de devam etmek gerekebilir."

-"25 ARALIK İLE İLGİLİ OLARAK VERİLEN TAKİPSİZLİK KARARI YOK HÜKMÜNDEDİR"-

"Bir önceki iddianame ile bu iddianame arasında fark var mı, onu mu görmeye çalışacaksınız?" sorusuna Aksünger şu yanıtı verdi:

"O da, o görmek istediklerimizden bir tanesi de o tabii. Kimler ilişkilendirilmişti, kimler kenara ayrıldı.

25 Aralık ile ilgili olarak verilen takipsizlik kararı yok hükmündedir. Savcılık bir davayla ilgili "soruşturma ben yapamıyorum çünkü dokunulmazlık konusu var' derken 28 klasörde ilişkilendirmiş vaziyette göndermişse o savcılığın o saatten itibaren bence görevi bitmiştir. Artık görev Meclis'indir. Yani tekrar o davayı sürdürmesi bence mümkün değil, yok hükmündedir, savcılar orada büyük bir hata yapmıştır. Önümüzdeki süreçte hukukçu arkadaşlarımızla bunu değerlendirip hatası olan herkes hakkında bunlar hakkında da dava açacağım."

Hakim ve savcılara yapılacak zamma ilişkin soruya da Aksünger, "Büyük bir ihtimalle HSYK seçimlerine yönelik bir operasyon" yanıtını verdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Aksünger: 25 Aralık ile İlgili Olarak Verilen Takipsizlik Kararı Yok Hükmünde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement