CHP'li Aksünger Ziyaretçileri Alınmayınca Basın Toplantısını Meclis Bahçesinde Yaptı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Aksünger Ziyaretçileri Alınmayınca Basın Toplantısını Meclis Bahçesinde Yaptı

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, ziyaretçilerinin TBMM Basın Toplantı Salonu'na alınmaması üzerine basın toplantısını Meclis bahçesinde yaptı.

17.04.2014 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, ziyaretçilerinin TBMM Basın Toplantı Salonu'na alınmaması üzerine basın toplantısını Meclis bahçesinde yaptı.

-TARAFTAR TEMSİLCİLERİYLE BAHÇEDE BASIN TOPLANTISI YAPTI-

Yanındaki ziyaretçilerin Basın Toplantı Salonuna alınmamasına tepki gösteren Aksünger, TBMM Bahçesinde basın toplantısı düzenleyerek, "Basın kapısından taraftar temsilcisi arkadaşlarımızı içeri almadılar" dedi.

Yeni yayınlanan genelgenin gerekçe olarak gösterildiğini ifade eden Aksünger, şöyle devam etti:

"Bununla Meclis'i korumaya çalışıyorlar. Çok anlamsız. Genel Başkanımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bunun ama gerekçesi bu tür milletin derdini anlatacağımız basın toplantılarındaki milletin görünmesini engellemek olmamalı. Benimle gelen kişiler birebir güvenlik kontrolünden geçip benim güvencem altında geliyorlar. Ben milletin temsilcisiyim, onlarla birlikte geliyorum. Nasıl burada bir güvenlik problemi olabilir ki? Bunu Meclis Başkanı'nın açıklaması lazım. Mesele burada değil, mesele kapılarda yapılan GBT işlemlerinde. İçeriye milletin gelmesinde bir sorunun olmaması lazım."

-"FİŞLEME OPERASYONU"-

"Passolig Kartı" uygulamasını eleştiren Aksünger, "Bu tamamen fişleme operasyonuyken bir tarafından bir tarafından da anayasal olan hakların çiğnenmesini getiriyor. Türkiye Futbol Federasyonu spor için değil kendisi için uygulamalar getiriyor. Futbol Federasyonu iktidar güdümünde olduğu Başbakan'ın talimatlarını yerine getiriyor. Bunlar taraftar kartı değil, bunlar kredi kartı. Birilerine rant kapısı yaratmak için uydurulmuş hikayelerdir" dedi.

Passolig kartı alan insanların en mahrem bilgilerini söz konusu bankaya bildireceklerini ifade eden Aksünger, bankanın taraftarları fişleyeceğini iddia etti. Aksünger, her bilet başına bankaya 2 lira hizmet bedeli ödeneceğini belirterek, "Bu uygulama durdurulmalıdır" diye konuştu. Aksünger şöyle devam etti:

"Bu uygulama Yıldırım Demirören'in Başbakan'dan aldığı babası nasıl talimat alıyorsa kendisinin de talimat aldığı gibi yaptığı bu uygulamaları sonlandırmak için her türlü hukuki mücadeleyi vereceğiz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Aksünger Ziyaretçileri Alınmayınca Basın Toplantısını Meclis Bahçesinde Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement