CHP'li Altay, Meclis Polislerini Sordu - Son Dakika
Politika

CHP'li Altay, Meclis Polislerini Sordu

CHP\'li Altay, Meclis Polislerini Sordu

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'deki görev süreleri tamamlanmadan Ankara Emniyet Müdürlüğüne atanan polis memurlarını sordu.

01.07.2014 12:12  Güncelleme: 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'deki görev süreleri tamamlanmadan Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne atanan polis memurlarını sordu.

Altay, TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde TBMM'nin, çalışanları arasında ayrımcılık yapmaması gereken, hukuku ve adaletli yönetimi gözeten örnek bir kurum olması gerektiğine işaret etti.

Güvenlik hizmeti emniyetçe karşılanan TBMM'nin, güvenlik personellerinin Meclis'te görev süresi konusunda farklı uygulamalar ve kararlar alarak kamu yönetiminin eşitlik ilkesi ve hukuka bağlılık konusunda iyi bir sınav vermediğini ileri süren Altay, "Görev süresi 6 yıl olan polis memurlarının görev süreleri tamamlanmadan Ankara Emniyet Müdürlüğüne gönderilmeleri hükümetin siyasal tasarruflarının TBMM'ye de yansıdığını akla getirmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Altay, 34 polis memurunun hangi gerekçe ile görev süreleri dolmadan Ankara Emniyet Müdürlüğüne atandığını, bu polisler hakkında açılmış ve sonuçlandırılmış bir soruşturma bulunup bulunmadığını, Başkanlığın bu polisler için yaptığı işlemlerin hukuka ne kadar uygun olduğunu ve TBMM Koruma Daire Başkanlığı bünyesinde çalışan polis memurları arasında bir örgüte, kliğe, cemaate ve benzeri oluşuma ait memurlar olup olmadığını sordu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Altay, Meclis Polislerini Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement