CHP'li Altay: Teog Sınavında Başarılı Olan Öğrenciler İmam Hatip Liselerine mi Yönlendiriliyor? - Son Dakika
Güncel

CHP'li Altay: Teog Sınavında Başarılı Olan Öğrenciler İmam Hatip Liselerine mi Yönlendiriliyor?

CHP\'li Altay: Teog Sınavında Başarılı Olan Öğrenciler İmam Hatip Liselerine mi Yönlendiriliyor?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya, TEOG sınavında başarılı olan öğrencilerin imam hatip liselerine mi yönlendirildiğini sordu.

19.07.2014 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya, TEOG sınavında başarılı olan öğrencilerin imam hatip liselerine mi yönlendirildiğini sordu.

Altay, Milli Eğitim Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünün 4 Temmuz 2014 tarihli yazısında, "2014-2015 öğretim yılı Anadolu liseleri tercih takvimi 30 Temmuz 2014 tarihinde başlayacağından imam hatip liselerinin niteliğini artırmak ve akademik başarıyı daha üst seviyelere çıkarmak için söz konusu tarihten önce bazı tedbirlerin alınması gerekmektedir. Bu nedenle idareci, okul aile birliği, veli, sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşlarla işbirliğine gidilerek, TEOG sınavlarında başarılı olan öğrencilerin okullarımızı tercihlerinin sağlanması konusunda azami çabanın gösterilmesi gerekmektedir. Bu konuda gereken hassasiyetin gösterilmesini ve yapılan çalışmaların 21 Temmuz 2014 tarihine kadar Müdürlüğümüze rapor edilmesini rica ederim" ifadelerinin yer aldığını belirterek şöyle dedi:

"Bu ifadelerin geçtiği bir yazı gerçekten Milli Eğitim Bakanlığında yer alabilir mi? Bu yazının içeriğinden haberdar mısınız? Yazı sizin talimatınızla mı yazılmıştır?

Nitelikli eğitim sadece imam hatip liseleri için mi geçerlidir? Nitelik ve eğitim denince Milli eğitim Bakanlığı sadece bir okul türünü mü anlamaktadır?

2012 ve 2013 yıllarında yapılan SBS sınavlarında ilk 10 bine girip imam hatip liselerini tercih eden öğrenci sayısı kaçtır?

Okul dönüşümleri, gerçekçi olmayan aşırı talep gibi bilimsellikten son derece uzak nedenlerle plansız ve programsız bir şekilde ortaokulların ve liselerin ( bu ülkenin gözde Anadolu, öğretmen ve diğer liselerin) imam hatip liselerine dönüştürülerek milli eğitim sistemini sadece bir okul türüne göre dizayn etmek bilimsel bir yönetim metodu mudur?

Okul dönüşümleri gerekçesiyle ve veli talebi gerekçe gösterilerek imam hatip liselerine okulların dönüştürülme gerekçesini finans eksikliğine bağlamanız bütçenizin yetersiz olduğu anlamını mı çıkarmaktadır? Bu okulları her zamanki söylemlerinize ters olarak artık halk yapmamakta mıdır?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Altay: Teog Sınavında Başarılı Olan Öğrenciler İmam Hatip Liselerine mi Yönlendiriliyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement