CHP'li Altay: Toplamam Demek Anarşizm Olur - Son Dakika
Güncel

CHP'li Altay: Toplamam Demek Anarşizm Olur

CHP\'li Altay: Toplamam Demek Anarşizm Olur

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, HSYK teklifi için Meclis Anayasa Komisyonu'nun toplanması gerektiğine işaret ederek, "Toplamam demek anarşizm olur yani bu İçtüzüğü ihlal olur.

13.01.2014 20:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, HSYK teklifi için Meclis Anayasa Komisyonu'nun toplanması gerektiğine işaret ederek, "Toplamam demek anarşizm olur yani bu İçtüzüğü ihlal olur. Kuralları ihlal etmenin bir diğer adı da anarşistliktir biliyorsunuz. Burhan Kuzu'nun anarşist bir tavır takınacağına ihtimal hiç vermiyorum" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile yurtdışı yasağı bulunan milletvekillerinin durumunu görüştü.Görüşmenin ardından Altay, partisine mensup milletvekilleri Levent Gök, Sinan Aygün, Mehmet Haberal ve Ömer Süha Aldan ile birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

-CHP, CUMHURBAŞKANI'NIN GEZİSİNE AYGÜN VE HABERAL'I BİLDİRDİ AMA-

Meclis Başkanı ile yaptığı görüşmeye ilişkin bilgi veren Altay, "Cumhurbaşkanlığı makamından birkaç gün önce grubumuza Meclis Başkanlığı aracılığıyla bir yazı geldi. Bu yazıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın 28-31 Ocak tarihlerinde İtalya'ya yapacağı resmi ziyarette CHP'den de iki milletvekilinin kendisine eşlik etmesini talep ettiler. Talebi kabul ettik ve biz iki milletvekilimizi Cumhurbaşkanı'na eşlik etmek üzere, bildirmek üzere milletvekillerimize önce yazı yazdık, milletvekillerimiz bizi arayarak kendileriyle ilgili yurtdışı çıkış yasağı olduğunu bildirdiler. Bu yasağı hukuksuzluk olarak algılıyoruz. O durum üzerine iki başka arkadaşı da tedbiren görev yazısı yazdık" dedi.

Milletvekillerine yönelik yurtdışı yasağının ivedilikle yeniden değerlendirilmesini ve bu hukuksuz işlemin ortadan kaldırılmasını talep ettiklerine dikkat çeken Altay, "TBMM Başkanı'na hassasiyetimizi ilettik. Kendisi de bizim hassasiyetimizi anlayışla ve doğru kabul ederek konuyla ilgili üzerine düşenleri yapacağını söyledi" diye konuştu.

-"BİZ MECBUREN YEDEK TEDBİRİ DE ALDIK"-

"28 Ocak'a az bir süre kaldı, o zamana kadar sorun çözülecek mi?" sorusuna da Altay, "Umarım ve dilerim. Biz mecburen yedek tedbiri de aldık ama biz resmi olarak arkadaşlarımızı görevlendirdik" dedi.

"HSYK teklifine ilişkin Anayasa Komisyonu toplanacak mı, bu konuda bir başvurunuz olmuştu" sorusuna da Altay, "Anayasa Komisyonunun toplanmaması diye bir şeyi Komisyon Başkanı'nın komisyonu yarın toplantıya çağırmaması diye bir şeyi söz konusu olması mümkün değil. Eğer buna cüret ederse çok açık, çok büyük bir suç işlemiş olur. 'Toplamam' demek anarşizm olur yani bu İçtüzüğü ihlal olur. Kuralları ihlal etmenin bir diğer adı da anarşistliktir biliyorsunuz. Burhan Kuzu'nun anarşist bir tavır takınacağına ihtimal hiç vermiyorum" yanıtını verdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Altay: Toplamam Demek Anarşizm Olur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement